От х:

Днес в x:

Късо изпепели мечта за птицеферма

Бай Георги показва къде са били пилетата. От тях не е останало и перушина

Късо съединение изпепели опитът на Георги Демирев и фамилията от Въгларово да разширят малкия си курник до малка, но все пак птицеферма. За целта 80-годишния мъж спестил ежедневното събиране на яйцата и курдисал 20-те кокошки на полозите да мътят. Полученият резултат се изразявал в над 30 пиленца. Те обаче станали на пепел рано тази сутрин след внезапно пламване на постройката, където били настанени бъдещите кокошки. „Или от осветлението или от това с което ги топлим е прескочила някаква искра и се прехвърлила на сламата“ чудеше се бай Георги докато оглеждаше остатъците от пожара. Развихрилата се огнена стихия е била толкова силна, че 1-месечните пилета не просто бяха изгорели, а направо се изпарили. Не останало дори и кокалче за макар и скромно пилешко погребение.

С това обаче не се свършило-пламъците поели към солидна стопанска пристройка предназначена за сеновал. Огънят изпепелил 1 кубик дърва за огрев и и захванал няколкото бали слама, което толкова развихрило пожара, че покривът колабирал моментално. За щастие не преди да бъде изваден най-ценния актив от обора-прасето Гошко. Грухтящият бил първия, който предупредил стопаните за белята, а пронизително му квичене разбудило цялата горна махала на Въгларово. Освен него, щастливото избавление споходило и носачките. Те били отървани от пристигналите две противотожарни коли, които първо спрели разпространението на пламъците към съседните имоти, а после напълно потушили огнището на пожара.

Г.Христов

Носачките бяха в шок, но поне живи
Бригада разчистваше опустошенията от пожара
Изгорели са слама, дърва и селскостопански инвентар
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    По
    Пошлост
    13 0
    19:11, 21 май 2015
    А бе защо това описание на тази "малка трагедия" за човека на 80 г Бай Георги, ми изглежда като невинна електронна игра за деца на екран? Бил си там, снимал си. Толкова ли беше ведра обстановката като писаницата ти бе Георги? Ми погледни си снимките и лицата от тях! Кокошката е по-добре от хората!
  • 2
    Аг
    Агент Скъли
    1 0
    09:32, 22 май 2015
    Няма никакъв сексуален подтекст в дописката. Учудващо, но факт! Браво Жоро, Браво Христов!
  • 3
    Ст
    Стоик
    0 -1
    20:36, 22 май 2015
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини