От х:

Днес в x:

"Будапеща през блендата на един фотограф" от понеделник до петък

От понеделник до петък през следващите три седмици почитателите на фотографското изкуство и столицата на Унгария Будапеща могат да се „разходят“ из улиците й през изложбата "Будапеща през блендата на един фотограф" на фотографът Бела Бернолак.

Фотосите са подредени Младежки център -Хасково, където ще останат до 29-ти май.

Изложбата е предоставена от Унгарски културен институт и е отворена за посетители в делничните дни от 9 до 20 ч., а в събота -до 13 часа.

Авторът на фотографиите Бела Бернолак е роден през 1967 г. в Будапеща. Занимава се сериозно с фотография от преди 29 години.

Първите си снимки прави с фотоапарат „Зенит”, но с появата на дигиталните апарати започва да снима все по-интензивно.

Негов първи учител във фотографското изкуство е баща му, но да прави дигитални фотоси се научава от майстор-фотографа Лайош Гомбош. Изложбата, с която сега се представя в Хасково, е показана за първи път преди две години по повод 140-та годишнина от обединението на Буда, Пеща и Обуда.

Фотографиите на Бернолак са заснети от покрива на Парламента и Националната галерия, а няколко от фотосите са направени под уникален ъгъл и представят рядка гледна точка, тъй като за заснемането им фотографът е бил допуснат със специално разрешение.

Освен визията, която представят, снимките в изложението са интересни и с това, че са отпечатани не на хартия, а на художествен текстил.

 

 

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини