От х:

Днес в x:

Секси папагалки и простотии от Махалата оцветиха Гергьовско празнуване

Нанси и пъстрите й питомци

Гергьовден не е само ядене и пиене, а наслада и за духа. В опит да се докарат близо за това разбиране на мохабета, организаторите на Гергьовският празник на открито край Широка поляна осигуриха много атракциони и атракции за хилядите си посетители. Някои от развлеченията обаче оставиха със зяпнала уста страничните наблюдатели, които в един момент не знаеха да се смеят или да плачат на човешката простотия. Едно от най-интересните неща за голяма част от празнуващите на открито, бе все още непатентования начин на забавление на Мюслюм Баба от хасковския квартал Република. В Махалата от години се имат за мюсюлмани, но сега се оказа, че имало и Алевити и един от тях, Мюслюм, дошъл да развесели единоверците си по нов начин.


Начинът представлява замерване с кокоши яйца на съвсем реална човешка глава. Тя се подава през нещо като пано, а притежателя й е част от атракциона. Човекът приема да му трошат неограничен брой яйца по темето като успокояваше стрелците, че „тиквата” му е достатъчно здрава за да устои сблъсъка с още неродените кокошки. Неколцина празнуващи бързо се възползваха от възможността да проверят това и хвалбата, поне в началото, бе доказана. Идеята на „забавлението” предложено от Мюслюм Баба е да си представим, че това е „тиквата” на шефа, кварталния полицай, кредитора или друг неприятен за нас человек и с кеф да си го изкараме на главата му. Удоволствието струва само 1 лв, но ако успееш от раз да нацелиш подложената като мишена кратуна, получаваш и 15 лв бонус. Условието все пак е яйцето да се счупи върху главата, а не при падането на земята. Начинът по който се играе циганския дартс може да се види от снимки 3 и 4. За тези, на които „играта” се струваше върха на простотията, бе предложено друго забавление-разходка с карета теглена от пони. Или разходка със самото пони. Удоволствието бе с цена от 2 лв.


За щастие имаше и радваща окото алтернатива на циганията. Тя бе под формата на красиви птици и още по-красива птичарка, която предлагаше снимки с питомците си, изкарани сякаш направо от анимационната класика Рио. 18-годишната Нанси от Хасково бе докарала морскосиньо Ара, кресливо Какаду и още няколко вида папагали, за които бе уточнено, че са папагалки. Пъстрата гледка бе единодушно определена като „секси” от зяпячите, повечето от които предпочитаха да се снимат с птичарката, не толкова с клюнестите й охранители. Папагалките наистина изглеждаха доста предупредително с колемите си човки, които отривисто забиваха надолу. Били кротки, успокои Нанси, която допълни, че се кани да прави изложба в Хасково на папагалската си колекция. Щяла да я промотира лично, което със сигурност гарантира успехът на изложението.


Г.Христов

Девойката ще прави изложба в Хасково
Представата за купон на Махалата
Замерване с яйца на човешка глава
Или теглене на каручка с пони
Имаше и каляски
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини