От х:

Днес в x:

6 °C

Секси папагалки и простотии от Махалата оцветиха Гергьовско празнуване

Нанси и пъстрите й питомци

Гергьовден не е само ядене и пиене, а наслада и за духа. В опит да се докарат близо за това разбиране на мохабета, организаторите на Гергьовският празник на открито край Широка поляна осигуриха много атракциони и атракции за хилядите си посетители. Някои от развлеченията обаче оставиха със зяпнала уста страничните наблюдатели, които в един момент не знаеха да се смеят или да плачат на човешката простотия. Едно от най-интересните неща за голяма част от празнуващите на открито, бе все още непатентования начин на забавление на Мюслюм Баба от хасковския квартал Република. В Махалата от години се имат за мюсюлмани, но сега се оказа, че имало и Алевити и един от тях, Мюслюм, дошъл да развесели единоверците си по нов начин.


Начинът представлява замерване с кокоши яйца на съвсем реална човешка глава. Тя се подава през нещо като пано, а притежателя й е част от атракциона. Човекът приема да му трошат неограничен брой яйца по темето като успокояваше стрелците, че „тиквата” му е достатъчно здрава за да устои сблъсъка с още неродените кокошки. Неколцина празнуващи бързо се възползваха от възможността да проверят това и хвалбата, поне в началото, бе доказана. Идеята на „забавлението” предложено от Мюслюм Баба е да си представим, че това е „тиквата” на шефа, кварталния полицай, кредитора или друг неприятен за нас человек и с кеф да си го изкараме на главата му. Удоволствието струва само 1 лв, но ако успееш от раз да нацелиш подложената като мишена кратуна, получаваш и 15 лв бонус. Условието все пак е яйцето да се счупи върху главата, а не при падането на земята. Начинът по който се играе циганския дартс може да се види от снимки 3 и 4. За тези, на които „играта” се струваше върха на простотията, бе предложено друго забавление-разходка с карета теглена от пони. Или разходка със самото пони. Удоволствието бе с цена от 2 лв.


За щастие имаше и радваща окото алтернатива на циганията. Тя бе под формата на красиви птици и още по-красива птичарка, която предлагаше снимки с питомците си, изкарани сякаш направо от анимационната класика Рио. 18-годишната Нанси от Хасково бе докарала морскосиньо Ара, кресливо Какаду и още няколко вида папагали, за които бе уточнено, че са папагалки. Пъстрата гледка бе единодушно определена като „секси” от зяпячите, повечето от които предпочитаха да се снимат с птичарката, не толкова с клюнестите й охранители. Папагалките наистина изглеждаха доста предупредително с колемите си човки, които отривисто забиваха надолу. Били кротки, успокои Нанси, която допълни, че се кани да прави изложба в Хасково на папагалската си колекция. Щяла да я промотира лично, което със сигурност гарантира успехът на изложението.


Г.Христов

Девойката ще прави изложба в Хасково
Представата за купон на Махалата
Замерване с яйца на човешка глава
Или теглене на каручка с пони
Имаше и каляски
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Прилагайки знанията и опита си, успешно ще се включите в изпълнението на професионална или друга задача, с която ще подобрите финансите си. Други ще споделят времето си с приятели в общи занимания или развлечения. Преди да поемете ангажимент към други хора, помислете, защото може да се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото предполагате.
25 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Каквито и предложения да получите днес, свързани ли са с нерви и напрежение, подминете ги смело. Погрижете се за вътреш-ната си хармония и спокойствие и си осигурете пълна почивка в семейството. Заниманията на открито - туризъм, плуване или игра с децата са все неща, от които се нуждаете, и които ще ви тони-зират. Вечерта очаквайте гости от далече.
25 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
25 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще задълбочите връзката си с човек, с когото ви свързват не само бизнес-отношения, но и приятелски чувства. Това ви помага пълноценно да се развивате, спокойни и съсредоточени. Във възможностите ви е заедно да постигнете всичко, което намирате за полезно и необходимо. Размяна на гостувания с приятели или роднини.
25 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Използвайте пълноценно днешния ден. Ще придвижите напред делата си и ще подготвите условията за бъдещи бизнес-сделки. Периодът е силен и за личните ви изяви. Творците ще се радват на добра оценка от публиката и критиката. С изкуството си ще доставите наслада в душите на много хора.
25 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да ви липсват емоции, които могат и да променят плановете ви за бъдещето. Анализирайте даденостите и ако сте убедени в правотата на мислите си, не се колебайте да действате. Бъдете по-решителни и ще успеете. Очертава се пътуване, което ще ви направи по-романтични и отпочинали.
25 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
25 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Напълно наясно сте с целите и възможностите си и това ви прави много по-устойчиви в сравнение в конкурентите ви. Не предприемате излишни рискове, като предпочитате да работите бавно и сигурно. Едва ли някой ще успее да ви изненада с нещо, вие просто изпреварвате чуждите идеи. В личен план запознанството с магнетична личност силно ще ви развълнува.
25 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекарвате този ден извън дома си в срещи с различни хора. Общуването е начин на живот за вас и вие едва ли сте в състояние да прекарате много време сами. В личен план се радвате на подчертания интерес на забележителна личност към вас. Добре ще е ако се възползвате от добрите шансове, които имате. Приятел ще ви помоли за услуга, не му отказвайте.
25 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Чувствате се добре и с интерес ще приемете предизвикателствата на деня. Заемете се с личните си дела и денят ви ще бъде ползотворен. Не се притеснявайте да бъдете искрени с ваши близки. Имате за разрешаване домашни проблеми. Децата ще ви поискат съвет и помощ. Изслушайте ги внимателно. Можете да бъдете наистина близки с тях.
25 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да ви е скучно, ще има върху какво да мислите и какво да правите. Много от вас ще се отдадат на професионалните си ангажименти, но и домът ще им наложи изискванията си. Ще ви вълнува интимната страна на живота ви и ще проявите силен интерес към някой, който ви се харесва.
25 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С желание и интерес ще се посветите на работата си, очаквайки добри развития. И не грешите, предстоят развръзки, които ще ги ускорят. Избягвайте да спорите и проявете търпимост към мнения, несъвпадащи с вашите. В следобедните часове ще общувате с хора, чиито желания съвпадат с вашите.
25 фев 2021
Последни новини