От х:

Днес в x:

Армията парадира с нежно лице за Деня на храбростта

Нежната сила на БГ Армията показа чалъми с оръжие

БГ армията в Хасково извади най-нежното си лице за Деня на храбростта-6-ти май. От 1937-ма година , този ден се счита за боен празник на армията и се празнува с паради и фойверки. Последните липсваха в Хасково, а парадът се свеждаше до марш на представително част от поделение 52 740 на хасковския гарнизон. ¼ от парадното каре бе набрано от нежната сила на българската армия.


Заедно с уж по-силния пол, войничките демонстрираха напето маршируване и майсторски строеви хватки с оръжие. Традицията да се правят гвардейски номера за Гергьовден е от миналата година, когато с част от местните военнослужещи се захвана бивш член на Националната гвардейска част, който сменил службата си от София в Хасково. Тогава обаче на жонглирането с оръжие се учеха само две девойки. Сега напливът е в пъти по-голям, може би защото художествената гимнастика, пък била и с автомат и нож, се отдава повече на жените.

Политици и общественици, водени от областния управител Добри Беливанов, поставиха венци и цветя пред паметника на незнайния воин на площад Свобода. От кметството не си дадоха зор да изпратят някой от главите на местната изпълнителна власт. Най-високопоставеният представител на администрацията бе секретарят на общината Атанас Димитров. 


Г.Христов

Голяма част от представителното каре на хасковския гарнизон бе рекрутирано от дами

Военни, политици и общественици поставиха венци и цветя пред паметника на незнайния воин на площад Свобода
На напетите войни се радваха много дечица

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини