От х:

Днес в x:

Кмет повежда велообиколка през три граници за Деня на Европа

И през 2015 година Свиленград продължава традицията за отбелязването на Деня на Европа на колело.

Започнала преди години като местна идея колообиколката, посветена на 9-ти май, е развита през три граници и минава от България в Гърция и Турция, като финишира пак у нас.

Тази година велосипедистите-посланници на идеята за трансгранично сътрудничество и междусъседско разбирателство ще стартират на 10-ти май, неделя. Стартът ще бъде даден в 8.30 часа на бул. „България” пред сградата на Общинската администрация на Свиленград. Организаторите уточняват, че сборният пункт на участниците преди старта е в 08.00 часа на площад „5 октомври”. Колоната ще поведе лично кметът на Свиленград инж. Георги Манолов, който е популярен с влечението си по велоспорта и всяка година участва в обиколката.

В организацията на спортното събитие се включват и колоездачните клубове на Свиленград, Одрин и Орестиада.

Любители на колоезденето от трите държави  съседки изминават 100-километровото трасе. Колообиколката излиза от България през - ГКПП “Кап.Петко Войвода”- „Орменион”, минава от Гърция в Турция през  ГКПП Кастанес - Пазаркуле, велосипедистите ще минат и през  Одрин, след което се връщат отново в Бългаиря за финиша.

Организаторите уточниха, че дори и без предварително зааписване, всички колоездачи, които имат подготовката и желанието да участват, могат да се включат в похода и в последния момент.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини