От х:

Днес в x:

След дрона над имението: нов прокурор поема кмета на Хасково

Окръжната прокуратура в Хасково се самосезира от предаването в сутрешния блок на bTV за имотното състояние на кмета Георги Иванов и започва проверка. Това се съобщава в официално изявление в сайта на държавното обвинение в областния град. Повод за проверката е журналистическият материал “Кметът на Хасково се разполага в имение за 2.5 млн. лв.”

В Окръжна прокуратура-Хасково е образувана преписка, по която на случаен принцип е определен наблюдаващ прокурор, пише още в официалното съобщение. По информация на Haskovo.net това е Делчо Лавчев, който доскоро беше обвинител от районната прокуратура и неин говорител. От няколко месеца е в Окръжна прокуратура.

Вече е възложена е предварителна проверка на ОД-МВР-Хасково, пише още в прессъобщението. Целта е да се установи наличие на достатъчно данни за престъпление по чл.255 от НК (неплащане на данъци). Дадени са указания да се провери собствеността на имотите и МПС (отразени в журналистическия материал), тяхната стойност, включително подобренията към настоящия момент и съответствието им на декларираните доходи от кмета на Община-Хасково и свързаните с него лица. Предвидена е пълна проверка и на търговските дружества, в които участие има съпругата на кмета и свързаните с нея лица, както и на земите, ако са придобивали такива.

В предаването на bTV в понеделник градоначалникът заяви, че е бил проверяван многократно, но не са били открити сериозни нарушения. Кметът каза още, че не се притеснява и от нови проверки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини