От х:

Днес в x:

Можело значи: За 1 час разчистиха сметището до „Васил Левски“


Само за час, нает специално за целта камион натовари боклука от незаконно сметище, формирало се в единия ъгъл на задния двор на СОУ Васил Левски и го откара на предвидено за целта място. Боклука се трупал с продължение на месеци упорито незабелязван както от школото, така и от спортна площадка Спартак до чиято ограда точно се формирала боклукджийницата. За проблема сезираха разтревожени родители, които недоволстваха че децата им ядат закуските си докато газят пред отпадъците. От другата страна на школото наистина има павилиончета за бургери, пици и гофрети, масово посещавани от хлапетата по време на голямото междучасие. И с масово оплювани от мухите закуски при завръщане.

Боклук наистина има, макар мухи да не бяха забелязани, понеже сметището бе основно строително. Съмненията бяха насочени към строители от фирма, ремонтираща взетите под наем бивши гаражи на СОУ Васил Левски. Представител на фирмата отрече връзка между боклукджийницата и тяхната дейност, но заяви че на добра воля ще почисти. Днес хората си сдържаха на думата и със специален камион и двама чистача, изринаха до прашинка сметта. Решаването на проблема всъщност отне по-малко време от вчерашния диалог между Haskovo.net и заинтересованите страни. Журналистите, както винаги, бяха обвинени в 7-те смъртни гряха и най-вече любимия от тях-че търсят под вола теле. По едно време хора от училището и строителите дори се усъмниха в това, което виждат всички-нямало боклук. После пък признаха, че може и да има, ама не е от тях. Хвърляли го хората от съседните блокове. Въпреки че за тях имаше цифром и словом 4 /четири/ контейнера за разделно сметосъбиране. По любопитното бе че никой не призна кой отговаря за мястото-не било на училището, но не било и на въпросната фирма. И съответно, не е тяхна работа да го махнат. Все едно боклук до училище и спортна площадка за деца е нещо нормално.

В крайна сметка здравия разум надделя и вместо излишни спорове вече има едно почистено място през което да минават деца, при това много деца.

За да напомняме на институциите да си вършат работата и да им помагаме да виждат „невидими за тях проблеми“ пишете ни на редакционната поща photo@haskovo.net или звънете на посочените на интернет страницата ни телефони. Обещаваме, че всеки сигнал ще бъде проверяван.

Ето как изглеждаха нещата вчера

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини