От х:

Днес в x:

12 °C

Нелегалният внос под лупа, яка гонка по границата

Продължава офанзивата за лов на контрабандна стока по границата ни с Турция. Още по-затегнато е положението по лов на трафика през последния месец, когато от юг се разплете канал за трафик на цигари.

Вече не минава и ден без хванат нелегален внос на ГКПП Капитан Андреево. През последните два дни митничари и полицаи изловиха хиляди дрехи и обувки менте, а при последния случай на спрян нерегламентиран внос от южната ни съседка, който е отпреди няколко часа са спипани нелегални парфюми и козметични продукти.

Трафикантската стока е разкрита при съвместна проверка на служители на Агенция „Митници” и МВР в тайник на автобус .

Автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия от Турция до България, е селектиран за проверка от служители на ГДБОП и мобилни групи към ЦМУ. Пътниците са поканени да декларират носените от тях лични вещи, стоки и валутни ценности. Автобусът е проверен с рентгенова система, при което митническите служители установяват няколко зони с необичайни плътности.

При последвалата физическа проверка митническите служители откриват, че под леглото на шофьора има специално изграден тайник, в който са укрити над 1000 кремове, сенки, пудри, червила, фон дьо тен и спирали, както и 358 парфюми и тоалетни води. Продуктите са имитации на световноизвестни търговски марки.

Установено е, че контрабандните козметични продукти и парфюми са собственост на шофьора на автобуса, турски гражданин. Той е признал пред митническите служители, че купил на много изгодна цена стоката от пазара в Истанбул и я укрил. Срещу нарушителя е съставен акт по Закона за митниците. 

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини