От х:

Днес в x:

44 почетни стълбици за танцьорите от Рона в Пловдив

снимки:личен архив ДК"Рона"

44 приза завоюваха танцьорите от хасковския Денс клуб „Рона“ на 4-то издание на Международния танцов фестивал "Пловдив - древен и вечен".

Възпитаниците на ръководителя и хореограф на формацията Милена Налбантова опустушиха конкуренцията  и прибраха от престижното състезание медалите и купите от 23 първи, 12 втори и 9 трети места. Освен това „Рона“ се прибра в Хасково и с 33 награди от соловите, дуетните изпълнения и триата и с 11 купи от надпреварата за групи и формации.

Участниците от школата  се включиха в 5 от общо осемте танцови стила на конкурса. Представените от тях изпълнения в Етно танц, модерн, джаз, латино танц и в танцовото шоу – опън обраха овациите е ин жури и на публика.

Най- много първи места от формацията спечели солистката Ивет Иванова, а специална награда получи Радослав Божилов.

Макар и много успешно за за хасковския Денс клуб, състезанието в Пловдив всъщност беше само една загрявка за „Рона“ и генерална репетиция за предстоящия шампионат на WADF (Федерация по артистични танцови дисциплини) в Тимишоара, Румъния, където Милена Налбантова като официален посланик на WADF за България, ще бъде част от международното жури.

Междувременно три от балерините на “Рона“ са активни участници в Танцова работилница - Илиев денс, която се провежда през ваканцията в столицата с професионалисти и преподаватели от САЩ и председателя на фондацията - г-н Петър Илиев. Ивет Иванова, Есра Мехмед и Ивета Гарева ще се обучават интензивно в стиловете джаз, модерн, хип хоп и характерен танц. Те ще бъдат и част от делегацията, която ще представи Денс клуба и Хасково на надпреварата в Румъния, която ще се проведе в началото на май.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини