От х:

Днес в x:

Арестуваха митничари от Капитан Андреево заради контрабанда на цигари/обновена/

Десетнина митничари от ГКПП Капитан Андреево са арестувани.  Според неофициалните информации броят им варира между 9 и 11 души. 

Част от арестуваните митнически инспектори са от cнoщнaтa cмянa, a ocтaнaлитe - oт днeвнaтa, дошли на работа тази сутрин. От плаца арестантите сa oтвeдeни нa paзпит в Πлoвдив. Aĸциятa e нa пpoĸypaтypaтa в Πлoвдив и нa ДAHC.

Все още информацията е неофициална, но тиражираната версия за арестите е-участие в канал за контрабанда на цигари. В схемата митничарите е трябвало да осигурят чадър за пропуска на камиони с незаконните папироси.

Пак по неофициална информация митничарите са пуснали 16 камиона с над 2 хиляди мастърбокса цигари. Арестите са разпоредени след като един от тировете е бил задържан на територията на Пловдив.

"През празниците цели смени митничари и граничари са работели като организирана престъпна група. Колегите от Турция ни подадоха информация кога влиза контрабанда от цигари", коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти.

Според официалната информация, изнесена в бюлетина на ОД на МВР в Пловдив, става въпрос за пресичането на международен канал за незаконна търговия с акцизни стоки. При акцията са предотвратени щети на държавния бюджет в размер на 16 млн. лв., се посочва в сводката.


Подробности за проведеното разследване ще оповестят главният секретар на МВР глав.комисар Георги Костов и директорът на ОДМВР Пламен Узунов. На пресконференцията, която започна в 12.30 ч., присъстват и административните ръководители на Апелативната и Окръжната прокуратура Пловдив- Иван Даскалов и Румен Попов.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини