От х:

Днес в x:

Опасно: Левскар ще води Хасково на мача с Левски

Заклетият левскар Емил Ангелов сменя Емил Велев начело на ФК "Хасково"

Заклет левскар сменя потомствен левскар на треньорският пост на Хасково, точно за предстоящия мач с Левски СФ. Днес УС на ФК Хасково прие оставката на синята легенда Емил Велев-Кокала като старшия на Хасково и го заменя с най-успешния откъм трофеи/но постигнати само с Левски/ хасковски футболист Емил Ангелов Бабангида. Досега той бе помощник на Кокала.

Оставката на Велев бе подадена след крушението вчера с 5:1 срещу Славия на Ямача. Това бе капката която преля чашата на търпението за фенове и ръководство. Чашата обаче бе напълнена след незапомнения резил 0:8 именно срещу Лески София в пред-предпоследния кръг на редовния сезон от А група. Толкова голове жалкия отбор на Левски не бе вкарал в последните 7 мача от А група преди благодатното домакинство на Хасково. Още след двубоя в публичното пространство избуяха предположението, че нашите легнали на Левски, заради треньора си левскар, а Господари на ефира дори си направиха упражнение по темата с мотото „Легна ли Хасково на Левски и защо?“ Коментарите на феновете се люшкаха в крайностите от „легна и направо заспа“ до „толкова си могат“. Последното обаче бе оспорено с твърдението, че и аматьори няма да паднат с такава разлика от други аматьори, които тази година са в групата на борещите се от изпадане.

Ако левскарската връзка е в основата на срамната/и рекордна/ загуба, то местния отбор не го чака нищо добро. След оставката на Велев начело на отбора застава Емил Ангелов Бабангида,който е един от култовите левскари в най-култовия сезон на така наречения гранд-пробивът им в Шампионска лига. Да, Бабангида е роден в Хасково, но като футболист се знае като синьодрешковец, а с подобни като треньори Хасково неизменно пада от сините. Справка-иначе успешния наставник на хасковлии Сашо Костов. Тази година обаче със сините легенди начело вървят разгромните резултати, доближаващи футбола до хандбалната статистика. Тя започва от 0:10 за служебна загуба. В мача с Левски нашите почти успяха да я достигнат, но съдията отмени два гола на опонентите. Затова назначаването на син кърмчия срещу синия кораб носи усещането за нови крушения

Помощник на Ангелов ще е дългогодишния помощник на всеки старши на Ямача Левент Аврамов. Човекът за известно време бе старши и тази година, но не успя да промени традицията на нон-стоп падане в А група. Тандемът помощници ще остане до избиране на титуляр, което ръководството на хасковлии ще мъдрува в следващите няколко седмици. Все едно някой се натиска да става треньор на Хасково.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини