От х:

Днес в x:

Пътник загина в насрещното след безумия на шофьора си

Мерцедесът се оказал лобното място на 47 годишен мъж

Безумна маневра на 25-годишен шофьор предизвика тежко ПТП, при която на място загина пасажерът - 47 годишен мъж от Сливен. Водачът бил от същия град. Управляваният от него мерцедес навлязъл в насрещното при ляв завой между свиленградските села Младиново и Пъстрогор и засякъл идващ насреща опел. Освен загиналия мъж са ранени още 3-ма души, включително 14-годишно момче от опела.

Кървавият инцидент станал в ранния следобед на 15-ти март. Сливенлиите били на гости в село Младиново и  тръгнали да се прибират. Обаче подценили пътя, който изобилства с резки завои и увредена пътна настилка. Движещата се с иначе разрешената скорост кола изхвърчала в насрещното при остър ляв завой и едва в последния момент хората в нея видели идващия опел.  Според запознати с инцидента обаче има и друга версия. Класната кола искала да избегне многобройните дупки в своята лента и възползвайки се от пустия път, често прескачала в насрещното. Освен че убил пасажера, ударът ранил тежко и водача на мерцедеса - той е с многобройни контузии по тялото и комоцио. Поради тази причина не е било възможно да му се направи тест с дрегер и му е издаден талон за кръвна проба.

Другият водач не бил употребил алкохол. Това бил 28-годишен жител на ямболското село Лесово, който от удара се сдобил с контузни и разкъсни рани по тялото. 14-годишно момче, возещо се в опела, е с комоцио, контузна рана на челото, фрактура на носа, без опасност за живота. На виновния водач е съставен акт.

Да последват примера на възрастните се засилили и непълнолетните в региона. Двама непълнолетни яхнали мотоциклет и се сблъскали в лек автомобил Фиат в Свиленград в неделя надвечер. Инцидентът станал на улица „Волгоград”, като за главен виновник е посочен 36-годишния водач на колата. Поради несъобразена скорост той стъпил за малко в насрещното и засякъл странично мотоциклета Жинлун, управляван от 16-годишен младеж с пътник негов връстник. И двамата са били неправоспособни. От удара хлапаците са с охлузвания по тялото, прегледани и освободени за домашно лечение. Неправоспособният моторджия /и по-точно баща му/ също отнесъл акт.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини