От х:

Днес в x:

Хасковски булевард стана селски сокак

Дупка дебне автомобилите на завоя от "Съединение" към "Стефан Стамболов"

Хасковски булевард, при това на пъпа на центъра, стана като класически селски сокак, който не може да изтрае и една зима. Огромна дупка зейна на завоя от „Съединение” към „Стефан Стамболов” точно до училище „Христо Смирненски” и вече разтропа няколко попаднали в нея автомобили. Кратерът е с порядъчно остри ръбове, готови с лекота да спукат коя да е гума, и с достатъчно дълбочина да навехнат нечий крак ако зазяпан пешеходец стъпи в него. А вървящи има бол-точно до дупката минава пешеходна пътека, по която се изнася целия поток отиващи от и за училището, както и към Болницата, Пътно управление, Кауфланд и още две гимназии по направлението. Засега двукраките са повече потърпевши от пръскащата ги вода, плискаща след всяка минала кола.


Според редовни пешеходци в района кратерът се появил вчера, според други обаче се „оформял” в последните няколко дни. Всеки виждаше неудобството от своя си ъгъл-шофьорите псуваха че си рискуват колите, пешеходците - че рискуват тях. И май имаха повече основание. „Тука понякога карат като ненормални за да преварят светофара и другите коли. Кат се засилят отгоре и влизат в улицата с висока скорост” ожесточено жестикулирайки обясняваше възрастен мъж, твърдящ че живее точно в блока на завоя. Нагледал се бил на подобни ситуации. Според него ако по-заигран автомобил/а такива има много/ хлътне в дупката, колата ще излети точно към тротоара и пешеходците. „Горе” за него са онези дето идват откъм ПМГ и наистина засилват доста при форсиране на обширното кръстовище. Останалият трафик чака за ляв завой или пък има остър ъгъл за завиване надясно и не могат да ускоряват кой знае колко. Точно последните обаче пръскали най-много, защото ненормалната регулация на хасковските кръстовища дава зелено едновременно на пешеходци и коли правещи десен завой.


Най-обидното за живущите в квартала, имащи се за потомствени хасковлии, обаче е как се асфалтира дори централен булевард. Дупката разкирва поне 3 вида асфалт, говорещи че мястото е кърпено многократно и все така некадърно. А става дума за една от трите най-ключови артерии на Хасково с най-голям трафик, и която поне на теория трябва да е част от визитката на града. Който заприличва повече на селски тип особено за гостите си, минали и през Книжовник, където главната им също не издържа първата си истинска зима.


Г.Христов

Разнебитения участък затваря почти цялата дъга на завоя надясно
За да избегнат кратера колите минават на сантиметри от бордюра
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини