От х:

Днес в x:

Марашев се връща на бял кон в митницата: Хем шеф, хем на плаца

Хем шеф , хем на плаца. Двете длъжности ще съвместява ексначалникът на Свиленградската митница Стефан Марашев. От днес той я оглавява отново. Заповедта е подписана от директора на Агенция Митници Ваньо Танов. Назначението е до 28 май. През трите месеца Стефан Марашев е определен за съвместяващ длъжността началник на Митница Свиленград. В същото време той е и редови митнически инспектор.

Освен заместник-началникът Юлия Чолакова, Свиленградската митница има от днес още един зам. Това е Георги Костадинов. Той се връща на стария си пост след близо година отсъствие. Костадинов беше арестуван с обвинение за трафик на дрога през май 2014 година в дома си в Свиленград при специализирана акция на прокуратурата и ДАНС, след като в служебния му автомобил "Форд Фокус" бяха открити около килограм и половина амамфетамини.

В началото на януари тази година обаче обвинението срещу него е свалено от Пловдивската окръжна прокуратура с мотив, че не е установена пряка връзка между намерения в колата наркотик и Костадинов. Няколко дни след това със заповед на Ваньо Танов той бе върнат на работа във свиленградското ведомство като началник на отдел „Митническо оформяне".

Костадинов поема поста си на зам.-началник след проведен конкурентен подбор. Законът за държавния служител дава възможност кадри на ръководни постове да бъдат определяни не само с конкурс, но и след подбор в наличния състав, какъвто е случаят с Костадинов.

Стефан Марашев работи в митническата система от края на 80-те години на миналия век. На началническото кресло сяда през 2002 година. През 2008 година името му се завъртя в скандално дисциплинарно уволнение. Той беше отстранен с мотив, че е превишил правата си и е издал разрешение за възстановяване на акциз без правно основание в размер на 45 милиона лева за периода януари - септември 2007 година.

Веднага след уволнението си Марашев заведе дело срещу Агенция "Митници" за неправомерно отстраняване. Две години по-късно Върховният административен съд го реабилитира и върна на поста.

Още не поел въздух от тази съдебна битка, Марашев беше нарочен отново заради имота си в прочулото се като митничарското село Ставри Димитрово, изградено на 80 % незаконно в чашката на яз. Ивайловград. По-късно обаче се оказа, че къщата на Марашев не е сред незаконните и дисциплинарното производство срещу него отпадна. Междувременно дългогодишният шеф изненадващо подаде заявление за преместване му на плаца. След разговори с настоящия шеф на Агенцията Ваньо Танов той е поискал да бъде на експертна длъжност в същата служба. След това Стефан Марашев стана редови митничар във ведомството. До днес.

 

М. Манолова

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини