От х:

Днес в x:

Спипаха шофьорска кабина, тапицирана с контрабандни цигари

8600 къса контрабандни цигари задържаха митничарите при проверка на товарен автомобил с българска регистрация на влекача и с турска регистрация на ремаркето, съобщиха от агенция „Митници“.

Тежкотоварният автомобил, управляван от българин, пристигал в сряда на граничния пункт Капитан Андреево на път от Турция за Дания. Шофьорът заявил, че освен стоките в товарното помещение не пренася други вещи или ценности, подлежащи на деклариране. По метода „анализ на риска" камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която е установено, че тапицерията и таблото на шофьорската кабина са подплатени с 430 кутии (8600 къса) контрабандни цигари от различни марки.
Папиросите са иззети. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на месец юли до момента на митническия пункт Капитан Андреево са иззети близо 15 340 кутии цигари, закупени от Турция от 620 преминали пътници. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи разрешената норма. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 7905 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 106 акта. Общо за периода митнически служители са задържали 464 900 къса (23 245 кутии) безакцизни цигари, 10 кг тютюн за пушене и 55 кг тютюн за наргиле.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини