От х:

Днес в x:

Конрад манията заля и Хасково

- Беше последната, едно момиче тъкмо да я купи, и аз я грабнах от ръцете й. Ти успя ли?

- Да, вече я имам, но отидох много рано днес.

Диалогът е между момче и момиче - съученици от шести клас в училище Климент. А предметът на разговора им не е поредната тийнеджърска приумица, а книга.

Разговорът е за „Нещата, на които не ни учат в училище” от Емил Конрад.

Конрад мания. Така съвсем образно може да се опише това, което се случва покрай книгата във всички краища на страната. В Хасково също.

В началото на седмицата тя беше пусната по книжарниците и за първи път от десетилетие заради книга, не заради най-новият модел таблет, или последният писък в модата яке, а заради книга, се образуваха опашки, и то от тийнейджъри.

Така младите разбиха мита, че не четат и затвърдиха максимата, че всяко поколение си има своите автори. А защо харесват Кондрад - обяснението им е простичко: Той ни показва това, което ни се случва  реално.

На страниците на „Нещата, на които не ни учат в училище“ са събрани дванадесет смешно-сериозни, комично-трагични истории. Лъжата, страхът, щастието и очакванията – това са само част от темите в книгата. В дебютното си заглавие влогърът Емил Конрад споделя лични размишления и преживявания в типичния си шеговит и прям стил. Броят на историите кореспондира на дванадесетте класа в училище и всяка от тях засяга тема, близка не само до тийнейджърите. Тринадесетата глава принадлежи на читателите – всеки сам може да допише книгата и да изпрати своя текст. Но не само това прави книгата уникална. Четири от илюстрациите в нея съдържат QR кодове, които при зареждане отвеждат до четири клипа, създадени специално за книгата.

Предисторията на популярността на автора обаче започва от интернет. Наричат го царят на от YouTube и Vbox7.

Работата му е да прави нещо като видео наръчник за различни социални ситуации, насочен към тинейджъри. Хуморът и доброто излъчване са основните преимущества в клипчетата му.

Почти 11 милиона са гледали видеата на Конрад в в youtube за три години. Най-гледаното му клипче е Кифилите във Facebook.

Нещата, на които не ни учат в училище” е и на челната позиция в последната седмична класация на най-купуваните книги в книжарници „Приятели” в Хасково. Четивото на Конрад изпреварва „Петдесет нюанса сиво”  на Е. Л. Джеймс, която  е на втора позиция. "Един + един” на  Джоджо Мойс, „Дневникът на един Дръндьо". "Книга 1” на  Джеф Кини и „Кризата в Европа. Поглед отвътре” на Симеон Дянков допълват петорката на най-предпочитаните книги в Хасково.

 

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини