От х:

Днес в x:

Драгомир Мирчев с две нови афористични книги преди участието си на арт форум в Германия

Многоликият творец от Хасково д-р Драгомир Мирчев издаде две нови книги на път за Германия, където е поканен да участва в Голям международен арт форум.

„Афоризми в рими“ и „Рециклирани мисли“ са продължение на афористичните книги от 2021 и 2022 година на д-р Мирчев „Под чучура“ и „Сентенции с претенции“. И двете нови издания са под редакцията на председателя на Съюза на независимите български писатели академик Марин Кадиев. Кориците на книгите са авторски на д-р Мирчев.

В „Рециклирани мисли“ авторът разяснява, че влизат известни в популярния ни език мисли фрази, поговорки и пословици, преработени по алтернативен от него начин с влагането на друг смисъл, като например: „Няма държава, няма проблем“ или "Бос на Бос око не вади".

Както и самото заглавие подсказва, в „Афоризми в рими“ тези преработки са римувани.Като пример е популярният израз "Бог да пази България, която в книгата на д-р Мирчев звучи така: „Бог България да пази – главно от самите нази“.

Книгите ще бъдат представени в средата на декември в Регионалната библиотека. Преди това обаче д-р Драгомир Мирчев ще се включи в Международен арт фестивал в Мюнхен, Германия. На форума той ще участва с авторска музика-две клавирни пиеси и докато ги представя на живо, публиката в залата ще може да се запознае чрез мултимедийна презентация и с останалите, както д-р Мирчев ги нарича „мои музи“: негови живописни картини, авторски карикатури, графика, художествена фотография, фото журналистика и осемте му авторски книги, издадени досега. Хасковлията е получил покана за участие в този фестивал, след спечелената от него през лятото първа награди и златен медал за авторска музика и изпълнение от Фестивала „Art talents“ в Кианчано Терме, Италия.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини