От х:

Днес в x:

Акад. Марин Кадиев: Книгите на д-р Мирчев ни възраждат

    „Неговите книги ни възраждат! Неговото послание към нас е да съхраняваме себе си“. Така обобщи писаното творчеството на многоликия творец от Хасково д-р Драгомир Мирчев председателят на Съюза на независимите български писатели академик Марин Кадиев. Той беше сред официалните гости снощи в Читалня №1 на Регионална библиотека "Христо Смирненски", където се проведе творческата вечер на д-р Мирчев, озаглавена „Светът на Твореца в слово, картини и музика".

    Конкретният повод за литературното събитие бе представянето на последните две книги на автора „Сентенции с претенции“, с редактор Тодорка Николова и „Неопитомени мисли“, с редактор Ели Видева. Те съдържат афоризми и сентенции и са с богат набор от авторски карикатури.

    В типичната си стилистика на желание за съпреживяване на изкуството с публиката в неговите различни аспекти, д-р Мирчев сподели с почитателите на словото и своите авторски вдъхновения от останалите кътчета на изкуството, където намират пристан неговите пориви в търсене на красивото, любовта, истината, но и на гротесктното в съвремието ни чрез изобразителното изкуство, карикатурата и фотографията. През цялото време на литературната среща звучеше и музика, написана от д-р Мирчев, както в негови изпълнения, така и представена от професионални музиканти. В творческата вечер се включи и младият акордеонист Николай Златков, който е възпитаник на преподавателката Татяна Славчева, а с изпълнения на пиеси и мелодии на д-р Драгомвир Мирчев е носител на няколко национални награди.

    Мъдрост, гражданска съвест и прозрения, споделя със своята публика за пореден път авторът, подчерта пред аудиторията в събраните си впечатления и от последните книги на д-р Мирчев Марин Кадиев. По думите му д-р Драгомир Мирчев няма аналог в България като автор заради своята синтетичност.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини