От х:

Днес в x:

Заловеният с хероин от ДАНС: Невинен съм. Оставиха го в ареста

Али Оиян в съда

Арестуваният във вторник в двора на хасковската болница с 2 кг. хероин турски гражданин остава в арест с постоянна мярка “задържане под стража”, реши днес Хасковският окръжен съд. 48-годишният Али Ертан Оиян не се е признал за виновен пред разследващите, днес в съдебната зала също заяви, че е невинен. “Нямам нищо общо с това. Имам семейство, имам работа, не съм се замесвал в такива неща“, заяви той.

Оиян бе задържан при акция на ДАНС след като заловеният с наркотика преди това, на 4 февруари, Милен Филипов, реши да сътрудничи на службите. Той бе закопчан със същия този наркотик, скрит в еластичен колан на кръста му. Пред полицаите обяснил, че Али Оиян го е запознал в Турция с някой си Заза, от когото получил дрогата. След задържането и решението да сътрудничи, се обадил по телефона на Али, а ДАНС организирали акцията по задържането.

Според приятели на Али Оиян, които присъстваха днес в съдебната зала, Милен казал по телефона, че е закъсал със здравето и се намира в болницата в Хасково. Имал нужда от помощ и 200-300 евро. Тогава турчинът трагнал насам и според приятелите му изобщо не подозирал в какво се забърква.

Адвокатът му пък изтъкна, че пакетите с наркотика са били намерени в автомобила, а по делото не е приложена дактилоскопична експертиза, защото клиентът му изобщо не ги е докосвал. Според защитата предположението, че Али Оиян е извършил престъплението, изобщо не е обосновано. Той поиска по-лека мярка – подписка или парична гаранция.

Съдът обаче намери, че Оиян трябва да остане зад решетките. Решението може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.

Тодор Кръшков

Той бе арестуван при зрелищна акция на ДАНС в двора на болницата на 10 февруари
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини