От х:

Днес в x:

6 °C

Социалното министерство нагажда програми за удобство на бизнеса

През следващите години една от големите програми, свързани със заетостта в МТСП, е важно да бъде нагодена към това, което бизнесът очаква да получи - професионалната квалификация и обучението на работници. Това коментира в Хасково министърът на труда и социалната политика и вецепремиер Ивайло Калфин.

За мен е важно приоритетно да се откриват нови работни места за млади хора, за тези в предпенсионна възраст и да се търси възможност за мотивиране, обучение и наемане на работа за трайно безработните.

При срещите с бизнеса в последно време най-честото оплакване, което чувам от инвеститорите, е голямата бюрокрация, допълни министър Калфин. Освен това хората от бизнеса споделят, че често наетите по различните програми за трудова заетост се появяват на работа за няколко дни, след което изчезват. Бизнесмените искат и облекчения, свързани с изплащането на болничните и охраната на труда, посочи Калфин.

За 100-те дни работата на оглавяваното от него министерство на труда и социалната политика, Калфин коментира: Други да дадат оценката, аз правя максималното, което трябва.

Той посочи, че през миналата година 50 млн.лв не са достигали в бюджета, за да приключат планираните мерки в социалната сфера. Въпреки общото намаление на бюджета, през тази година увеличението е с 200 млн.лв, за тях, подчерта Калфин. Той обясни, че първите две одобрени през декември месец миналата година програми за България по Оперативните програми Човешки ресурси и Хранителна помощ за най-бедните, започват реално да работят.

Винаги може и повече да се направи, но като начало не мисля, че и това е малко за 100 дни, коментира още социалният министър за работата на оглавяваното от него ведомство.

Министър Калфин е в Хасково по покана на Хасковската търговско-промишлена палата в дискусия с бизнеса. Форумът е част от тържествата, които ХТПП организира за 20-ти път за отбелязването на Трифон Зарезан. По този повод гости на града и региона са посланици, търговски представители към посолства в България, депутати, областни управители, кметове, председатели на Търговско-промишлени палати от страната и чужбина, както и представители на бизнеса от региона. Тази година символичният домакин на неофициалната среща на бизнеса е кметът на Димитровград Иво Димов.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
07 мар 2021

Случаен виц

Последни новини