От х:

Днес в x:

18-годишна вече редовно бие жени

Вангелова окупира най-високото място на почетната стълбичка

Вече 18-годишната Силвия Вангелова редовно бие жени в своя спорт Карате. Преди и се случваше от време на време. Сега обаче примата на хасковското и българско карате млати каките където ги хване. В случая ги хвана в гр. Самобор Хърватска, където Силвия сама се бореше в категория до 55 кг. По-възрастните и съпернички служеха само за спаринг.

На силния международен турнир от веригата Гранд При участваха 1500 каратеки от страни колоси в каратето като Италия, Сърбия, Германия, Австрия и Дания, но тези съпернички бяха леко препятствие за родната националка. С 5 убедителни победи, включително срещу европейската шампионка от Израел, Сиси заслужи златото при жените в категория до 55 килограма. Същото и се случи на предходния турнир в Истанбул. Нежният ас пък от доста време е непобедим при девойките, където предвид възрастта също има право да се състезава.

От 24 български национала, хасковския клуб Вадо-рю бе представен от двама. Другият участник Васил Ривов направи добри боеве в кат.до 48 кг и стигна до 1/4-финала. Този уикенд в Париж се провежда първият за тази година турнир КАРАТЕ 1 Премиер лига за мъже и жени на Световната Карате Федерация. Вангелова отново ще бъде част от БГ националния отбор, който ще защитава там честта на България.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Во
    водач
    9 -2
    21:09, 21 яну 2015
    Само успехи и да ги бие наред.Стискаме и палци.
  • 2
    Би
    бивш граничар
    1 -1
    10:15, 22 яну 2015
    абе тая как ще си хване гадже
    • 64
      640555
      1 0
      09:15, 24 яну 2015
      Дали ще посмее да й изневери или да я ядоса хаха
Последни новини