От х:

Днес в x:

Еклерова торта с малини

Еклерова торта с малини

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в 80 мл студена вода. Разбийте жълтъците с половината захар до пухкав крем и при непрекъснато бъркане ги разредете със загряното прясно мляко. Сварете крема при непрексъанто бъркане, докато леко се сгъсти. Към посгъстената смес добавете накиснатия желатин. Разбъркайте добре и добавете ванилията. Оставете кремът да изстине и да почне леко да се желира. Тогава го разбъркайте с разбитата сметана и разбитите на твърд сняг белтъци с другата част от захарта. Малка част от сметаната заделете за масления крем (2 с.л.).

За блатовете разбийте жълтъците със захарта и 7 с.л. вода. Добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. Белтъците разбийте отделно с щипка сол и внимателно ги объркайте към жълтъците. Изпечете пандишпана в тава, застлана с хартия за печене. Пече се в умерена фурна до суха клечка. След това се оставя да изстине и се разрязва на 2.

В подходящ поднос сложете първия блат и по желание може леко да го напръскате със захарен сироп. Отгоре сложете половината крем, разпределете еклерчетата и между тях малко малини. Добавете още крем и сложете втория блат. Намажете го с останалото количество крем.

За масления крем се разбиват мекото масло с пудрата захар и накрая малко разбита сметана. По периферията с помощта на пош се шприцова масленият крем за украса.

Желето се накисва в малко вода и след като набъбне се разтваря в сгорещения малинов сок. След като сокът напълно се охлади и започне лекичко да се желира, внимателно се залива върху тортата, върху която предварително сме подредили малинки.

Тортата се слага в хладилник за 6 часа (поне) преди да се поднесе. По желание отстрани Еклеровата торта с малини може да се украси с леко запечени филирани бадеми.

Източник: gotvach.bg

Последни новини