От х:

Днес в x:

5-километра опашка на Капитан Андреево заради акцията на Лесово

Петкилометрова опашка има на турско-българската граница при пункта Капитан Андреево, съобщи временният шеф на митница Свиленград Тодор Караиванов. Повечето от автомобилите са на турска територия.

Вероятната причина за натрупването на входа на България и ЕС откъм турска страна е разпространената новина за навалицата на най-близкия до свиленградския пункт Хамзабейли - Лесово.

Там в събота срещу неделя акция на ДАНС затвори постъпите и на тресе “изход“ и на “вход“ заради лов на корумпирани митничари.

За последните 12 часа на Капитан Андреево са обработени общо 800 товарни автомобили, което с около 100 повече от обичайния трафик . Предвид реконструкцията на пункта се полагат оптимални усилия за обработване на трафика, съобщават от свиленградската митница.

Оттам уточняват още, че към момента няма командировани митнически инспектори от Капитан Андреево на оголения откъм служители пункт Лесово.

Междувременно от официалния сайт на Агенция Митници стана ясно, че настоящият шеф на Свиленаградското звено, който беше командирован с 45-дневна командировъчна заповед - Тодор Караиванов, продължава напред в конкурса за шеф на митницата.

След първият документален етап той беше и единственият допуснат кандидат до писмения изпит. Сега продължава с одобрение от изпитната комисия към защитата на разработката си. Тя ще е на 5-ти ноември.

 

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Sc
    Scarface
    5 0
    09:15, 4 ное 2014
    Бонус за митничарите вместо с 10000 на калпак ще си трагнат с по 20000 лв охаааа митничар да си
  • 2
    Sc
    Scarface
    5 0
    09:16, 4 ное 2014
    Митничар стани голям залак от баницата отхапи
Последни новини