От х:

Днес в x:

Политици предложиха България наполовина или независимост наполовина

България бе предложена в половин вариант или с готовност за незабавна капитулация


Политическа партия използваща днешния ден на Независимостта за да влезе в обективите предложи странна реформа на българския национален флаг. Партийни момчета за всичко раздаваха на насъбралото се множество трикольор наполовина. Символът на държавността и независимостта бе с традиционното бяло зелено червено от едната страна, но от другата имаше само бяло.”Или боята не им е стигнала или ни предлагат да се предадем, само дето не се знае още на кого” успяха да намерят нещо весело в цялата работа група хасковлии, докато любопитно разглеждаха нещото в ръцете си. „Половин България” пък и само на плат, предизвика оживени коментарии, щото както се изрази един, „то и картата е само на хартия, ама става лошо ако се среже наполовина”. По нищо не личеше раздаващите осакатените трикольори да виждат някакъв проблем в тази ситуация. Разбунването на духовете наруши поне за малко скуката от много формално отбелязваното събитие. Речите бяха сухи, церемонията като от калъпа на миналата и по-миналата година. Някои от официалните лица бяха все едно им бяха вадили зъб или просто бяха ядосани, че им развалят рахата на почивния ден. Част от речите минаха с по-няколко изречения, водещият се отчете с декламация на манифеста при обявяването на независимостта преди 106 години. Паметността на момента се крепеше най-вече на парадната рота бойци от хасковския гарнизон, които първи поставиха своя венец пред паметника на незнайните си другари загинали за свободата и независимостта на Родината. После по площад „Свобода” се проточиха политици, общественици и граждани.

Макар че историците все още спорят, мнозина смятат че 22-ри септември е най-важанта дата в новата история на България и именно тя трябва да бъде чествана като национален празник. На този ден през 1908-ма година правителството на Александър Малинов и тогавашния глава на България цар Фердинанд обявяват независимостта на България от Високата порта. Актът идва точно 30 години след руско-турската епопея, която възстановява България след 5-вековно иго, но уви, не я оставя независима. Историческата несправедливост на Берлинския конгрес е поправена от собственото усилие на българския народ. За разлика от Съединението през 1885-та година, сега никой не смее военно да предизвика България. Независимата България пък веднага става уважаван и ухажван партньор в разделената на враждебни лагери Европа. За беда, както в повечето случаи, политиците ни правят грешния избор и само 10 години по-късно младата нация вече е претърпяла две национални катастрофи.

Г.Христов

Трикольорът бе оцветен само от едната страна
Партиен черноработник раздаваше новия символ в деня на независимостта
Хасковлии уважиха денят на Независимостта

Някои обаче позадрямаха в топлото слънце
Официалната част бе бърза
А голямото достойнство на речите бе, че са кратки
Незагубилата бойно знаме в битка армия почете героично загиналите си другари
Имаше и други

Празника започна с мажоретки
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    По
    Порчо
    28 -3
    13:38, 22 сеп 2014
    Нямам спомен, но не мога да се сетя откога не съм виждал хасковския кмет на някой национален празник!
  • 2
    Е,
    е, тоя път браво
    20 -7
    13:41, 22 сеп 2014
    Браво, че си казвате нещата без украсяване. Направи ми впечетление че и тогава и сега ВСЕ КАЛПАВИ ПОЛИТИЦИ за срам на България.Системата ни е сбъркана, не можем да излъчим правилните хора да ни управляват.За властта се натискат само такива дето имат желание да злоупотребяват с нея.Трябва хората да се избират по достоинство, а не който се натиска да плаща и да го издигат нагоре.Ето за това уважаеми народе сме на такова дередже. Тези избори пак същото се наблюдава.И какво се очаква да направи кметското синче?Какво да очакваме пък от ония ПРОДАЖНИЦИ реформаторите, които се продадоха за няколко сребърника - заплювам ги!Няма спасение като ги оставяме без контрол да ни управляват.Уважаеми народе, стига си спал, ОТВАРЯЙ СИ ОЧИТЕ и търси за кого да гласуваш, хубаво гледай и ИДИ да гласуваш.
    • Се
      СЕЛЯНЖЕР
      6 -13
      17:31, 22 сеп 2014
      НЯМА КАК ТИ,АЗ И ДРУГИТЕ ДА ИЗЛЪЧАТ ПРАВИЛНИТЕ ХОР... Виж коментара
    • Гр
      Гражданка
      5 -2
      21:36, 22 сеп 2014
      Ма много си прост бе Селянжер
    • Ya
      yarrak
      1 0
      14:32, 23 сеп 2014
      NE samo prost , no i mn. tapo kopele e debel i grozen
  • 3
    Ne
    nemo_1411382705
    5 -3
    13:44, 22 сеп 2014
    кой е този юнак със запретнатите ръкавчета какво гледа през тези черни очилца криее среднощен запой или се вживава във ролята на супер муха от ба.
  • 4
    Он
    онядругия
    7 -2
    13:49, 22 сеп 2014
    Празникът не завърши с мажоретките, а с концерт на Николай Славеев на сцената на площада.
  • 5
    Za
    zapoznat
    20 -5
    15:45, 22 сеп 2014
    Честит празник Хасковлии, бъдете живи и здрави, но помислете за бъдещето на този роден град, той не е на узунджовеца-кмет не се подавайте на този уникален крадец , разсипник на града.Сега е дошло време според него сина му да влезе в политиката за да може да се опази откраднатото и продължи разграбването на парите на хасковския данъкоплатец, било то пари, по Европейски програми или парите от данъци.Къде е държавата в лицето на изпълнителната власт да се направи пълна ревизия на изпълнените Европейски проекти и възлагания на обществени поръчки.Злоупотребите са в особенно големи размери, но жалкото че държавните чиновници се купуват, и това води краденето на народни пари, вместо да отидат за къде по необходими дейности, пенсии, здравеопазване, образувание, осигуряване на работни места и др.Безогледния крадец е стигнал до там ,че за да осигури депутатското място на сина си е заплашвал хората по селата ,че щял да разваля незаконните временни постройки , да рекетира собствениците на сгради за ремонти които са правили с задна дата, ако това не е беззаконие и рекет какво да го наречем. Питам къде е Държавата в лицето на Съда, Прокуратурата, Държавните институции, арестувайте го този доказал се престъпник.
  • 6
    Iv
    ivan_1411392275
    5 -6
    16:24, 22 сеп 2014
    Най хубавото нещо в днешния ден е ДИМЧО НЕНОВ подаде оставка,дано вече клуба тръгне нагоре с новия треньор.
    • Би
      бифш фен
      8 -4
      18:06, 22 сеп 2014
      Ако ще и жозе муриньо да дойде все тая.....
    • Ya
      yarrak
      1 0
      14:36, 23 сеп 2014
      a be pi4 obarkal si habera be
  • 7
    Ku
    kuku
    20 -3
    16:37, 22 сеп 2014
    КАК НЕ ГИ Е СРАМ! Може ли такова нещо! Нямат ли уважение към България, към институциите, към този свят празник! Може ли тия двама "видни" БСП-ари Смиляна Нитова и Иван Станчев да са толкова прости?!? Да ми седят със слънчевите очила на паметника, да поднася тя цветя и да почита паметта на предците ни скрита зад скъпи маркови очила, да не е на плаж отишла! Ама такива са, крият се не само по празници, от народа се крият, съсипаха ни държавата, по-добре хич да не се показват!
  • 8
    Зр
    Зрителя
    17 -3
    18:09, 22 сеп 2014
    Ти познаваш ли комунист който да изпитва уважение и почит към България и геройте и? Аз незнам честно казано
  • 9
    Би
    бифш фен
    15 -1
    18:10, 22 сеп 2014
    празник на независимоста....ха ха ....и кое му е незавизимото......сигурно това че нищо не зависи от нас....преди се дупехме на дядо иван.....сега на чичо сам
  • 10
    Оч
    очен лекар
    13 -3
    18:46, 22 сеп 2014
    Смилянка се грижи за здравето си, да не се облъчи повече от колкото е.
  • 11
    Дя
    Дядо Грозю на 2 гроздови
    6 -4
    19:18, 22 сеп 2014
    Цитат от zapoznat: "е заплашвал хората по селата ,че щял да разваля НЕЗАКОННИТЕ временни постройки ...... ако това не е беззаконие".
    Въпросът ми е: А КОИ ДА РАЗВАЛЯ - ЗАКОННИТЕ ЛИ? И обяснете по-точно в какво се изразява "беззаконието" ? Нима премахването на НЕЗАКОННОТО е беззаконие???
    Дано Вашата агресия и тон са поради незрялост и не са в резултат на папагалско подражаване на политици от категорията "кратуни".
  • 12
    Дя
    Дядо Грозю на 2 гроздови
    5 -5
    19:18, 22 сеп 2014
    Цитат от zapoznat: "е заплашвал хората по селата ,че щял да разваля НЕЗАКОННИТЕ временни постройки ...... ако това не е беззаконие".
    Въпросът ми е: А КОИ ДА РАЗВАЛЯ - ЗАКОННИТЕ ЛИ? И обяснете по-точно в какво се изразява "беззаконието" ? Нима премахването на НЕЗАКОННОТО е беззаконие???
    Дано Вашата агресия и тон са поради незрялост и не са в резултат на папагалско подражаване на политици от категорията "кратуни".
  • 13
    Ми
    Миролюб Бенатов
    3 -3
    00:14, 23 сеп 2014
    Ей тва неможи да разделите на две магарета сеното ,обаче коментари давате. На вас и автомобил да ви дадат пак ще му намерите кусури :))
Последни новини