От х:

Днес в x:

4 °C

Политици предложиха България наполовина или независимост наполовина

България бе предложена в половин вариант или с готовност за незабавна капитулация


Политическа партия използваща днешния ден на Независимостта за да влезе в обективите предложи странна реформа на българския национален флаг. Партийни момчета за всичко раздаваха на насъбралото се множество трикольор наполовина. Символът на държавността и независимостта бе с традиционното бяло зелено червено от едната страна, но от другата имаше само бяло.”Или боята не им е стигнала или ни предлагат да се предадем, само дето не се знае още на кого” успяха да намерят нещо весело в цялата работа група хасковлии, докато любопитно разглеждаха нещото в ръцете си. „Половин България” пък и само на плат, предизвика оживени коментарии, щото както се изрази един, „то и картата е само на хартия, ама става лошо ако се среже наполовина”. По нищо не личеше раздаващите осакатените трикольори да виждат някакъв проблем в тази ситуация. Разбунването на духовете наруши поне за малко скуката от много формално отбелязваното събитие. Речите бяха сухи, церемонията като от калъпа на миналата и по-миналата година. Някои от официалните лица бяха все едно им бяха вадили зъб или просто бяха ядосани, че им развалят рахата на почивния ден. Част от речите минаха с по-няколко изречения, водещият се отчете с декламация на манифеста при обявяването на независимостта преди 106 години. Паметността на момента се крепеше най-вече на парадната рота бойци от хасковския гарнизон, които първи поставиха своя венец пред паметника на незнайните си другари загинали за свободата и независимостта на Родината. После по площад „Свобода” се проточиха политици, общественици и граждани.

Макар че историците все още спорят, мнозина смятат че 22-ри септември е най-важанта дата в новата история на България и именно тя трябва да бъде чествана като национален празник. На този ден през 1908-ма година правителството на Александър Малинов и тогавашния глава на България цар Фердинанд обявяват независимостта на България от Високата порта. Актът идва точно 30 години след руско-турската епопея, която възстановява България след 5-вековно иго, но уви, не я оставя независима. Историческата несправедливост на Берлинския конгрес е поправена от собственото усилие на българския народ. За разлика от Съединението през 1885-та година, сега никой не смее военно да предизвика България. Независимата България пък веднага става уважаван и ухажван партньор в разделената на враждебни лагери Европа. За беда, както в повечето случаи, политиците ни правят грешния избор и само 10 години по-късно младата нация вече е претърпяла две национални катастрофи.

Г.Христов

Трикольорът бе оцветен само от едната страна
Партиен черноработник раздаваше новия символ в деня на независимостта
Хасковлии уважиха денят на Независимостта

Някои обаче позадрямаха в топлото слънце
Официалната част бе бърза
А голямото достойнство на речите бе, че са кратки
Незагубилата бойно знаме в битка армия почете героично загиналите си другари
Имаше и други

Празника започна с мажоретки
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  По
  Порчо
  28 -3
  13:38, 22 сеп 2014
  Нямам спомен, но не мога да се сетя откога не съм виждал хасковския кмет на някой национален празник!
 • 2
  Е,
  е, тоя път браво
  20 -7
  13:41, 22 сеп 2014
  Браво, че си казвате нещата без украсяване. Направи ми впечетление че и тогава и сега ВСЕ КАЛПАВИ ПОЛИТИЦИ за срам на България.Системата ни е сбъркана, не можем да излъчим правилните хора да ни управляват.За властта се натискат само такива дето имат желание да злоупотребяват с нея.Трябва хората да се избират по достоинство, а не който се натиска да плаща и да го издигат нагоре.Ето за това уважаеми народе сме на такова дередже. Тези избори пак същото се наблюдава.И какво се очаква да направи кметското синче?Какво да очакваме пък от ония ПРОДАЖНИЦИ реформаторите, които се продадоха за няколко сребърника - заплювам ги!Няма спасение като ги оставяме без контрол да ни управляват.Уважаеми народе, стига си спал, ОТВАРЯЙ СИ ОЧИТЕ и търси за кого да гласуваш, хубаво гледай и ИДИ да гласуваш.
  • Се
   СЕЛЯНЖЕР
   6 -13
   17:31, 22 сеп 2014
   НЯМА КАК ТИ,АЗ И ДРУГИТЕ ДА ИЗЛЪЧАТ ПРАВИЛНИТЕ ХОР... Виж коментара
  • Гр
   Гражданка
   5 -2
   21:36, 22 сеп 2014
   Ма много си прост бе Селянжер
  • Ya
   yarrak
   1 0
   14:32, 23 сеп 2014
   NE samo prost , no i mn. tapo kopele e debel i grozen
 • 3
  Ne
  nemo_1411382705
  5 -3
  13:44, 22 сеп 2014
  кой е този юнак със запретнатите ръкавчета какво гледа през тези черни очилца криее среднощен запой или се вживава във ролята на супер муха от ба.
 • 4
  Он
  онядругия
  7 -2
  13:49, 22 сеп 2014
  Празникът не завърши с мажоретките, а с концерт на Николай Славеев на сцената на площада.
 • 5
  Za
  zapoznat
  20 -5
  15:45, 22 сеп 2014
  Честит празник Хасковлии, бъдете живи и здрави, но помислете за бъдещето на този роден град, той не е на узунджовеца-кмет не се подавайте на този уникален крадец , разсипник на града.Сега е дошло време според него сина му да влезе в политиката за да може да се опази откраднатото и продължи разграбването на парите на хасковския данъкоплатец, било то пари, по Европейски програми или парите от данъци.Къде е държавата в лицето на изпълнителната власт да се направи пълна ревизия на изпълнените Европейски проекти и възлагания на обществени поръчки.Злоупотребите са в особенно големи размери, но жалкото че държавните чиновници се купуват, и това води краденето на народни пари, вместо да отидат за къде по необходими дейности, пенсии, здравеопазване, образувание, осигуряване на работни места и др.Безогледния крадец е стигнал до там ,че за да осигури депутатското място на сина си е заплашвал хората по селата ,че щял да разваля незаконните временни постройки , да рекетира собствениците на сгради за ремонти които са правили с задна дата, ако това не е беззаконие и рекет какво да го наречем. Питам къде е Държавата в лицето на Съда, Прокуратурата, Държавните институции, арестувайте го този доказал се престъпник.
 • 6
  Iv
  ivan_1411392275
  5 -6
  16:24, 22 сеп 2014
  Най хубавото нещо в днешния ден е ДИМЧО НЕНОВ подаде оставка,дано вече клуба тръгне нагоре с новия треньор.
  • Би
   бифш фен
   8 -4
   18:06, 22 сеп 2014
   Ако ще и жозе муриньо да дойде все тая.....
  • Ya
   yarrak
   1 0
   14:36, 23 сеп 2014
   a be pi4 obarkal si habera be
 • 7
  Ku
  kuku
  20 -3
  16:37, 22 сеп 2014
  КАК НЕ ГИ Е СРАМ! Може ли такова нещо! Нямат ли уважение към България, към институциите, към този свят празник! Може ли тия двама "видни" БСП-ари Смиляна Нитова и Иван Станчев да са толкова прости?!? Да ми седят със слънчевите очила на паметника, да поднася тя цветя и да почита паметта на предците ни скрита зад скъпи маркови очила, да не е на плаж отишла! Ама такива са, крият се не само по празници, от народа се крият, съсипаха ни държавата, по-добре хич да не се показват!
 • 8
  Зр
  Зрителя
  17 -3
  18:09, 22 сеп 2014
  Ти познаваш ли комунист който да изпитва уважение и почит към България и геройте и? Аз незнам честно казано
 • 9
  Би
  бифш фен
  15 -1
  18:10, 22 сеп 2014
  празник на независимоста....ха ха ....и кое му е незавизимото......сигурно това че нищо не зависи от нас....преди се дупехме на дядо иван.....сега на чичо сам
 • 10
  Оч
  очен лекар
  13 -3
  18:46, 22 сеп 2014
  Смилянка се грижи за здравето си, да не се облъчи повече от колкото е.
 • 11
  Дя
  Дядо Грозю на 2 гроздови
  6 -4
  19:18, 22 сеп 2014
  Цитат от zapoznat: "е заплашвал хората по селата ,че щял да разваля НЕЗАКОННИТЕ временни постройки ...... ако това не е беззаконие".
  Въпросът ми е: А КОИ ДА РАЗВАЛЯ - ЗАКОННИТЕ ЛИ? И обяснете по-точно в какво се изразява "беззаконието" ? Нима премахването на НЕЗАКОННОТО е беззаконие???
  Дано Вашата агресия и тон са поради незрялост и не са в резултат на папагалско подражаване на политици от категорията "кратуни".
 • 12
  Дя
  Дядо Грозю на 2 гроздови
  5 -5
  19:18, 22 сеп 2014
  Цитат от zapoznat: "е заплашвал хората по селата ,че щял да разваля НЕЗАКОННИТЕ временни постройки ...... ако това не е беззаконие".
  Въпросът ми е: А КОИ ДА РАЗВАЛЯ - ЗАКОННИТЕ ЛИ? И обяснете по-точно в какво се изразява "беззаконието" ? Нима премахването на НЕЗАКОННОТО е беззаконие???
  Дано Вашата агресия и тон са поради незрялост и не са в резултат на папагалско подражаване на политици от категорията "кратуни".
 • 13
  Ми
  Миролюб Бенатов
  3 -3
  00:14, 23 сеп 2014
  Ей тва неможи да разделите на две магарета сеното ,обаче коментари давате. На вас и автомобил да ви дадат пак ще му намерите кусури :))

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
30 мар 2020
Последни новини