От х:

Днес в x:

Ненов си тръгна: Новите футболисти разочароваха, старите не се показаха

Димчо Ненов не издържа на простотиите и си тръгна


Старши треньорът на ФК „Хасково” Димчо Ненов напусна отбора след близо година и половина начело. Оставката му бе спрягана отдавна и бе искана от повечето запалянковци както и определени кръгове вътре от клуба. Накрая спецът не издържа и след седмата загуба от 9-те изиграни мача в А група, инициира разговор на 4/всъщност малко повече/ очи за неговото и на отбора бъдеще. Там е станало ясно, че това са две различни неща. Накрая Ненов реши да си тръгне. Замества го бившия помощник треньор на Стамен Белчев, Левен Аврамов. Той обаче няма ценз да води отбор от А група, така че варианта с нов наставник остава открит. Haskovo.net потърси досегашния старши треньор за кратко интервю „на прощаване”

Тръгвате ли си или ви гонят?

-Инициативата за днешните събития е моя. Аз инициирах разговор с ръководството след който взехме решение да се разделим по взаимно съгласие.

Защо? Или по-точно, защо чак сега.

-Нещата не вървяха и то се виждаше от всички. Едно тренираме, едно говорим, на терена става друго. Имахме и други загуби-с Локомотив ПД, с Ботев, мача с локо СФ/равен б.а/, но там загубите бяха как да кажа, като резултат от играта. Ние търсехме футбола, победата, в този случай загубите могат да се преглътнат. На последния мач не търсихме нищо. Не играхме. Последният мач бе нещо различно.

Има ли бойкот срещу вас от футболистите. Някакви скандали с тях.

-Не съм усетил бойкот. Що се отнася до скандали или въобще някакви пререкания, то такова нещо не може да има. Те са на съвсем различно ниво от моето, няма база за скандали.

Кое разочарова повече, новите футболисти или старите.

-Новите разочароваха, това мога да го заявя категорично. Старите не бяха пък като миналата година. Някои не дадоха това, което могат.

Кои някои?

-Не искам да назовавам нещата конкретно. На отбора му трябва летящ старт при новия треньор, не тепърва да се създава напрежение.

Вие не избирахте ли новите, че ви разочароваха?

-Всички новодошли бяха с мое знание.

Питам ви друго. Не ги ли избирахте Вие новите, сагласно вашите треньорски концепции и налаганата от Вас игрова схема?

-Пак казвам, знаех за новите. И други имаха виждания по идващите. Но аз бях в течение

Имаше ли финансови проблеми отбора през последната година.

Може да е имало забавяне на плащанията, но това не беше основното. Като цяло, финансовото положение бе добро. Пък и аз тук не бях за пари.

Оттук нататък?

-Ще си почина. На „Хасково” желая само най-хубавото. Винаги съм на негово разположение.

Името на бъдещия треньор за постоянно се пази стриктно, като секрет на Пентагона. Това което се прокрадна от капсулираното футболно воинство на Ямача е, че се очаква чистка. Тя ще засегне структурите на клуба и неговото ръководство. Тръгвали си поне трима души, твърде вероятно и повече. Повече яснота щяло да има в следващите дни.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Pe
    petko_1411405614
    22 -5
    20:06, 22 сеп 2014
    Христов къв е тоя Нено от заглавието.Напииши Димчо или Ненов. Нено е герой на Каравелов от "Мамино детенце". Иначе за оставката, нищо изненадващо. В цял свят като не върви отбора треньорите подават оставки.
  • 2
    Ан
    анонимен
    16 -8
    20:32, 22 сеп 2014
    Успех на Хасково от тук нататък.Оставката на Ненов закъсня но смятам,че все още имаме шанс да останем в А група
  • 3
    Iv
    ivan ivanov_1411409940
    13 -1
    21:18, 22 сеп 2014
    Че оставката закъсня закъсня.По време на почивката за националния трябваше да се случи най късно а дори и по рано след мача с Ботев..Но сега идва по важния въпрос кой да поеме Хасково.С тоя Левент няма да стане нищо той дори лиценз за А група няма.Трябва да се покани човек с опит който може и да докара нужните футболисти.Има такива свободни треньори в момента,ако трябва и с по голяма заплата но в името на отбора и резултатите занапред.
  • 4
    Ге
    Георги
    9 0
    21:50, 22 сеп 2014
    Всеки отбор има някакъв потенциал, ако наистина искате да увеличите възможностите на отбора, осигурете финансиране. Хубаво е да си в "А" група, обаче някой може ли да сравни финансите на Хасково с останалите отбори в групата? Иначе естествено е да подкрепяме отбора, да искаме победи и в това няма нищо лошо. Само Хасково! Поздрави от Испания.
  • 5
    N-
    N-44
    4 -6
    22:02, 22 сеп 2014
    Bravo nenov ima6 malko dostoinstvo .....zakasniati ostavkata ....utre slona mlona drebnia-orajenosec,jikata pak na aperativka na chilaut ...tam sme cska.cska cska cska cska
  • 6
    Са
    САМО ХАСКОВО
    9 -2
    22:35, 22 сеп 2014
    N-44 само хасково махни ги другите отбори няма цска няма лефски има само истина една само хасково !!!!!!!!
  • 7
    Сп
    спонсор
    23 -3
    23:00, 22 сеп 2014
    Браво г-н Ненов, достойно се представихте като треньор на Хасково, ако задкулисните игри с влизането в А група ги нямаше съм сигурен че Хасково щеше да е на по-добро място в класирането на А група! Тези които се навъртат около отбора за лична облага ги знаем, сега просто ще се убедим че ги има, за тях вие бяхте удобен, сега са в шах с тази оставка! Водиха ви играчи, редиха състава, така и не разбраха тези същите ръководители че са некадърни! Сега поредните назначения Стамен Белчев, оше един и двама които ги знаем какви са послушковци! Хасково затъва заради болните амбиции на шайка некадърни глупаци да си чешат егото! Скоро и публика няма да има! Особено след порнографията с Левски, дали браточедите Топузакови не уговориха нещата! Левски нямаше победа като гост до този момент.Случайност или НЕ! Кажете каква е сртуктурата на ръководството на Хасково, кои са хората отговорни за слабите резултати и защо те не подават ОСТАВКИ!
  • 8
    Fr
    France
    27 -3
    00:30, 23 сеп 2014
    Проблема не е в треньора Димчо Ненов! Проблема е в хората които управляват отбора. Трябваше да намерят пари и да вземат поне 2-3-ма класни играча за нивото на А група.Това е проблема!!! Най-добрия треньор да имаш с този бюджет и с тези футболисти НЕ СТАВА!!!
    Накрая да добавя,че вечерта преди мача (петък) двамата Топузакови които имат ръководни постове в Хасково и Левски обикаляха заедно хасковските дискотеки до 5 часа сутринта!!! На другия ден имало важен мач..... Хм... боли ги фара,така излиза...
  • 9
    Жа
    Жалко
    14 -3
    00:38, 23 сеп 2014
    Жалко! Изгубихме един от най-добрите треньори, които сме имали. Дано сега всички са доволни. И дано след няколко кръга не заревете отново, само че този път не против, а "за" Димчо Ненов.
  • 10
    Вс
    Всичко е пари
    5 -4
    08:45, 23 сеп 2014
    Какво толкова ви интересува футбола??? Всичко е въпрос на пари. Имаш пари - печелиш, нямаш пари - губиш. Запалянковци дайте си парите на футболния отбор.
  • 11
    Жа
    жадното
    8 -2
    12:20, 23 сеп 2014
    Помака Топузаков, вън от града!! За жалост станахме и ние сини курви, върнахме се във времената на сателитните системи на отборчето от Герена.Само Берое и Ботев останаха да бранят честта на Тракия, ние вече сме опозорени.
Последни новини