От х:

Днес в x:

Хасковлии на изложба две в едно

Десетки хасковлии събраха в едно изложбите пред и в галерия “Форум“ този следобед. В галерията са подредени 20 платна живопис на старите български майстори, предосатвени от Съюза на колекционерите в България. Картините са от различни частни сбирки, а техни автори са българските майстори на четката от края на XIX и началото на XX век. Сред тях има и две на маестрото Владимир Димитров-Майстора.

Изложбата беше открита от Тенчо Попов, член на УС на Съюза. Той отличи и картина на Сирак Скитник от 30-те години на миналия век, с импресионистичните краски, характерни за автора. Попов прикани ценителите в галерията да разгледат картините с думите: „Да ви радват с присъствието си и нека вие им вдъхнете дух, защото картините са за всички онези, които имат очи да ги видят!“ Колекционерските картини ще останат в Хасково един месец.

Другата изложба, която събра публика, е на фотоси. "Незаличимо" е посветена на 115-та годишнина от създаването на най-старата информационна агенция у нас БТА.

Експозицията съдържа 45 пана със снимки и текстове от богатия архив на агенцията, които отразяват важни моменти от три века от българската история - от 1898 до 2013 г.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини