От х:

Днес в x:

Ваньо Танов натисна горивото, откриха 12 т дизел без документи

Същински смерч помете контрабандистите на акцизни стоки с връщането на Ваньо Танов начело на Митниците. На принципа речено-сторено, явно шефът на ведомството действително се е заел да пълни бюджетната дупка, както обеща още в първото си изявление при връщането си на бял кон в системата.

Митничари от Свиленград коментират, че офанзивата е насочена основно към „лов” на незаконно гориво, но и за цигарите трябвало да бъдат особено нащрек и да не дават фас без бандерол да мине от турско у нас. Като доказателство за това вчера бе заловено голямо количество цигари при опит за нелегален внос у нас.

От митницата пък съобщиха днес за разкрити 12 860 л. гориво без документи в свиленградското село Димитровче. Проверката е извършена от мобилна митническа група от Централно митническо управление и от Митница Свиленград.

След ревизия на бензиностанция, митническите служители направили врътка и неочаквано инспектирали и складова база в селото, собственост на същата фирма, който стопанисва и бензиностанцията.

Именно в базата, която се оказва, че не е регистрирана данъчно, е открит незаконният дизел. Само дължимият акциз за откритото гориво е в размер на 8 359 лв. Горивото е иззето от митническите служители. Работата по случая продължава.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини