От х:

Днес в x:

Работа за млади в Хасково: Шивач, продавач, шивач...

Младите безработни в Хасково са цакани с искане за опит, който няма как да имат, докато са на училище или в университета


Трудовият пазар в Хасково е „щедър” за младите хора. Опцията за току що завършили средното или висше кадри се свежда до следното - шивач, продавач или общ работник. За останалите позиции, дори и спасителното доскоро "сервитьор", вече се иска професионален опит. Който няма как да бъде постигнат ако тепърва се става от училищната скамейка. За отбелязване е, че квалификация, тоест образователен ценз, почти не се търси в офертите. Желаните кадри може и да са с основно, но опитни.

10 продавачи за хранителни магазини, сред които и специализирани за месо, са спасението за младежката безработица. Помощник-готвач и работник в кухня са другите възможности. Модерната опция за младите девойки-фризьорки и маникюристки, също вече изисква професионален опит. От камериерките и рецепционистките пък се иска език - гръцки, турски или английски, а при някои оферти, комбинация от тях.

Иначе трудовият пазар предлага цели 323 работни места, но 200 от тях са от залежалата оферта за шофьор на международни превози. Има още оферти за тираджии, които изискват професионална компетентност, но и удостоверение за психично здраве. За честите срещи с митничари наистина трябват челичени нерви.


Продължават да са незаети 11 позиции за готвачи/с опит/ и всичките позиции за висшисти, познати от предишни справки-Инженер конструктор, счетоводител/2 броя/, мениджър/ 3 броя/, технически секретар, туристически и кредитен консултанти.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини