От х:

Днес в x:

Разпознаха с ДНК-тест обгорелия труп в Мандра

Мястото, където е било заровено тялото

Обгорелият труп, който бе открит в хасковското село Мандра, е на издирвания Христо Кабаиванов. Това е установено чрез ДНК експертиза, каза наблюдаващият прокурор Георги Гешев.

Установяването на самоличността се наложило, тъй като тялото на 59-годишния мъж е било горено с автомобилни гуми и храсти, и е било обезобразено. То бе натъпкано в дупка, изкопана с лопата в местността „Козлешки икелик“, на около 5 км от селото. Трупът бе открит в началото на декември миналата година, а като извършител е задържан приятелят му Илия Гинев, с когото запивали в дома му в деня на убийството – 16 октомври 2013 г.

Двамата авери се спречкали в спор за жени, при което Христо започнал да обижда съпругата на домакина. Тогава скандалът ескалирал. Гостът извадил газов пистолет, но Илия го ударил и Христо полетял, ударил главата си във фонтан в градината и останал на място. В паниката си домакинът се отървал от тялото. Това обяснил пред разследващите задържаният. Именно задържаният Гинев отвел разследващите полицаи до мястото, където била заровена жертвата. Преди това Кабаиванов бе обявен за общодържавно издирване.

Освен представената експертиза се очаква и заключение на д-р Христо Еленски, след което ще бъде изготвен и обвинителен акт, казаха още от окръжна прокуратура в Хасково.

Анета Кутелова

Задържаният за убийството Илия Гинев
Убитият Христо Кабаиванов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини