От х:

Днес в x:

4 хасковски фирми висят с по 100 бона за данъци

Собствениците на четири фирми от Хасково ще "пият кафе" с шефа на местната НАП. Те са поканени на среща заради факта, че висят на данъчните с над 100 бона. От Агенцията отказаха да съобщят кои са големите длъжници. Те са сред 300-те в цялата страна с подобни задължания към бюджета.

В момента данъчните шефове на дирекциите от цялата страна ухажват длъжниците со кротко и со благо. На срещи се обсъждат възможностите за обезпечаване на дълговете, включително и плащане на части по индивидуални погасителни планове. От фирмите се очаква да се издължат в двуседмичен срок или да предоставят имущество, с което да гарантират задълженията си и да сключат споразумение за плащане на части.

В същото време станя ясно, че НАП  готви секира за 430 некоректни по ДДС дружества от Хасковски регион, които могат да бъдат дерегистрирани като санкция за натрупаните си дългове.

Попадналите на мушката на НАП компании имат повече от 3 невнесени месечни вноски за данъка върху добавената стойност.

Процедурата по дерегистрация по Закона за данък добавена стойност, може да засегне неблагоприятно търговските дружества, защото ги лишава от възможността да начисляват данъка при доставките си, а от там се ограничава и правото на данъчен кредит на техните контрагенти.Некоректните фирми от Хасковско вече са получили персонални имейли от приходната агенция с покана за внасяне на просрочените задължения.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини