От х:

Днес в x:

Мерцедес посече бетонен стълб, шофьорът бере душа

На местните джигити не устояват дори и бетонните стълбове. На 13.04.2013 г. БМВ посече стълб и остави цял квартал без ток в Симеоновград

Мерцедес Е 200 се заби в бетонен стълб и го събори на влизане в село Конуш снощи около 20.30 часа. След удара колата се завъртяла по пътното платно и връхлетяла върху монолитна ограда на частен имот. Тухленият зид е бил допълнително поломен от срутилия се върху него стълб.

В напълно смачкания Мерцедес останал заклещен водачът Месут М. от Хасково. За измъкването му е била мобилизирана хасковска пожарна, която повече от час рязала ламарини, за да го освободи. Катастрофата е била четвъртата поред за сряда вечерта, от които има трима ранени. Състоянието на Месут обаче е най-сериозно.

Мъжът е с двустранно счупване на черепа, от които най-опасното е това в основата на главата. Той е в безсъзнание и му предстои операция в хасковското отделение по Неврохирургия. Състоянието му се влошава допълнително и от масивен оток в белия дроб. Налице е сериозна опасност за живота.

До това се е стигнало след като водачът поел надвечер към Кърджали. Според очевидци, малко преди влизане в селото мерцедесът се движел поне с 200 км в час и за нула време изпреварил две коли. Заради огромната скорост полегатия завой на входа на Конуш се оказал непреодолимо препядствие. Колата влязла в насрещното, блъснала се в бордюр, а оттам отскочила в обратна посока. Мерцедесът напуска платното отдясно по посока на движението и нацелва стоманенобетонния електрически стълб. Водачът не е употребявал алкохол, допълниха от пресслужбата на ОД на МВР – Хасково.

Страничната последица от катастрофата е че част от Конуш остана без ток, а друга ...без вода. В хода на ремонтните работи по подмяната на поломения стълб, багер спукал магистрален водопровод. 

Тежките катастрофи в региона стават с все по-тежки последствия. Стана ясно, че състоянието на абитуриентката Александра Георгиева, която катастрофира на Лебеда на 20-ти май, се е усложнило. Момичето е било преведено по спешност в пловдивския КАРИТ, като продължава да е в кома. Дни след катастрофата от хасковския ОАИЛ дадоха оптимистична прогноза за ученичката на Езиковата, като дори очакваха скорошното й събуждане. Положението обаче се е влошило и след консултация с професор Стефанов от КАРИТ пострадалата е транспортирана до Пловдив.

Г. Христов

 
Днес течеше интензивен ремонт на мястото на инцидента
Поправката на електричеството пък доведе до повреда на водоподаването
Поломеният стълб и поломената ограда
Стоманенобетонното съоръжение е било пречупено на няколко места
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини