От х:

Днес в x:

Отвод на психиатър отложи делото за убийството на Джоко

Анастас Симеонов

Отвод на вещото лице д-р Радка Топалова, която бе част от състава на тройна експертиза по делото за убийството на Георги Канев-Джоко, стана причина за отлагане на процеса. Тъй като психиатърът била заменена наскоро, нейните колеги поискаха още време за изготвяне на заключението. Експертизата трябваше да установи дали има наличие на наркотични вещества и психотропни лекарства в косми на жертвата.

Междувременно стана ясно, че единият от свидетелите по делото – Динко Димитров е починал през февруари т. г. Трупът му бе открит в необитавана къща на ул. „Враня“ в Хасково. Самоличността му е установена впоследствие с ДНК-експертиза.

Анастас Симеонов е изправен пред съда по обвинение, че в първите часове на 1 януари 2013 г. е убил Георги Георгиев. Според разследващите домакинът е умъртвил приятеля си в своето жилище на пл. „Свобода“ в Хасково. Там двамата мъже се черпили в новогодишната нощ. Приятелката на подсъдимия – Ваня Лилянова пък е обвинена за това, че се опитала са прикрие доказателства.

Процесът ще продължи на 4 юли.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини