От х:

Днес в x:

Частни експертизи сочат Джулия за шофьор на джипа-убиец, съдът ги отхвърли

Алекс Кутетеров с адвокат Милен Тенев

Две частни експертизи по делото за катастрофата на бул. „Илинден“ в Хасково, бяха отхвърлени от Окръжен съд. Те сочат, че зад волана на джипа-убиец била Джулия Трендафилова, която е частен обвинител в процеса. Копията от заключенията са с идентично съдържание, стана ясно в съдебната зала. Едната експертиза бе представена от адвокат Милен Тенев, който е защитник на подсъдимия Алекс Кутетеров. Той е изправен пред съда за смъртта на 20-годишния Антон Колев. Другото копие от експертиза бе представено от адвокат Кирил Керанов, който защитава Джулия. Юристът отказа да коментира идеята за представяне на експертизата. И двете експертизи са адресирани до бащата на Алекс – Росен.

След съвещание председателят на съдебния състав Миглена Тянкова заяви, че експертизите не могат да бъдат приети като годно доказателство по делото, тъй като не са събрани по надлежния ред, предвиден по НПК.

Днес трябваше да бъде представено заключението по назначената от съда тройна експертиза. Тя трябваше да установи каква е била точната концентрация на алкохол в кръвта на Алекс към момента на катастрофата, която стана около 2:30 часа на 16 юни 2012 г. Алкохолна проба му е взета след около 2,5 часа по-късно. Тогава са отчетени 1,7 промила. В този интервал от време Алекс е бил подложен на медикаметозно лечение в Спешното. Експертите ще трябва да се произнесат и дали медикаментите са повлияли на концентрацията на алкохол. Според разследващите именно Алекс е бил зад волана на джипа-убиец.

Тъй като вещите лица бяха поискали още време за изготвяне на заключението, магистратите отложиха делото за 3 юли.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини