От х:

Днес в x:

Полицаи бранят запалена къща като своя

Пожар избухна на бул. България 25


Униформени от охранителна полиция едва не се сбиха с журналисти, докато бранеха запален дом на бул. България 25. Изненадващо за всички патрулката пристигнала първа на повикването за пожар и се погрижила най-напред да отцепи района. Стигна се до абсурдната ситуация униформените да убеждават собствениците да гонят репортерите, понеже имотът бил частен, нещо, което самите собственици със сигурност знаят добре. Питанията към стопаните не таяха лоши намерения, а бяха с цел да се изясни фактическото положение на нещата и да се избегнат грешки в информацията. Вместо това обектът се превърна в по-охраняван от сградата на самата полиция в Хасково, която, както наскоро стана ясно, се опасява от терористи.

През тясното информационно сито все пак се процедиха няколко факта. Къщата е на Милчо и Милка Керимови, а на втория /горящия/ етаж живеел племенника на Милчо, Николай. 58-годишният мъж не бил женен и живеел с майка си, която се грижела за него. Минутки преди инцидента Николай бил забелязан, добре облечен, да пресича зеленчуковия пазар на път към дома си. Вероятно е легнал да подремне в горещия следобед и се е запалил с цигара, разсъждаваха пазарджиите.

На мястото на пожара се озоваха два противопожарни автомобила, а огънят бе щурмуван от поне 5-има огнеборци с кислородни маски. Четвърт час по късно голият до кръста Николай бе забелязан на терасата на втория етаж, във видимо добро състояние, да отговаря на въпросите на пожарникарите. Оказа се, че в инцидента повече е пострадала майка му, която бе обгазена. Възрастната жена бе придружена до линейката и откарана в болница.
Огледът /и отцепката/ продължи цял час след това, не толкова заради загасналите отдавна пламъци, колкото заради все още навъртащите се наоколо журналисти.

Г. Христов

Пламна домът на Николай Киримов/голия до кръста/
Огнеборците щурмуваха огъня със шлангове и кислородни маски
В пожара пострадала майката на Николай
Която бе отведена в болница
Бай Милчо Керимов бе събрал цялата любезност на фамилията макар да не знаеше много
На противоположния полюс бяха органите на реда, които демонстрираха солиден запас от неучтивост
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини