От х:

Днес в x:

ГЕРБ най-силен в Любимец, ДПС в Баните, БСП в Симеоновград

Победителят на евроизборите ГЕРБ има най-добри резултати в Любимец, показва справката по общини, която са направили хората на Бойко Борисов. РИК все още не е изнесла окончателните данни по общини, но ГЕРБ са направили паралелно преброяване по копията от протоколите, а някои от данните са сравнени с числата на Районната избирателна комисия.

В Любимец ГЕРБ взема 46.52 на сто от гласовете, показват данните. Там втори са БСП с 19.67, а ДПС трети с 11.14 процента.

Хората на Лютви Местан обаче имат съкрушителни резултати в Минерални бани – 75.28 процента. Там ГЕРБ са втори с 8.67 на сто. Освен в Баните, ДПС има почти толкова – 75.07 процента в Стамболово, а в Маджарово резултатът им е 50.12.

БСП инкасира най-висок резултат в Симеоновград – 27.70 на сто от гласовете. Там е и най-високият резултат на "България без цензура" в областта - 23.14 процента. Подобно е постижението на БСП и в Димитровград – 27.11. В тази община обаче ГЕРБ е първа политическа сила с 32.62 процента.

Тези данни днес изнесе Делян Добрев на следизборен брифинг. ГЕРБ бяха единствената партия в Хасково, чиито представители се срещнаха с журналисти днес. Добрев благодари на всички, гласували за ГЕРБ. Той обясни, че битката с ДПС е била ожесточена до последната минута на изборния ден. „Имаше дори моменти, когато ни водеха в резултата. В крайна сметка победихме с 400 гласа разлика“, допълни бившият икономически министър. Той каза още, че в Хасково е имало секции без никакви гласове за ГЕРБ. „В 64-та секция например имаше 2 гласа за ГЕРБ, 3 за БСП и над 400 за ДПС“, даде пример Добрев и обясни, че избирателните секции от 60-та до 64-та са в кв. Република.

Като изключим Република и няколко секции в Орфей, ГЕРБ води във всички останали градски секции. БСП ни побеждава единствено в дома за стари хора в Кенана“, допълни Добрев.

В региона също се представихме добре. Изгубихме в четири общини – Маджарово, Минерални бани, Стамболово и Симеоновград, причините, мисля, са ясни. Много добро е представянето ни и в Ивайловград – 33.58, както и Свиленград, където загубихме на миналите избори. Вчера там получихме 22.84 на сто от гласовете. Бихме дори в Харманли, макар и с малко, а това е общината, на която правителството налива 7 млн. лв.“, каза още Делян Добрев.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини