От х:

Днес в x:

Легенда и приятел на борбата в Хасковско издъхна в зловеща катастрофа край Бургас

Янчо Патриков бе един от най-уважаваните личности в българския спорт

Големият приятел на борбата в Симеоновград и национална легенда на този спорт Янчо Патриков издъхна преди минути в бургаската болница след като тази сутрин пострада в брутална катастрофа на пътя Средец-Бургас, съобщи за Haskovo.net изтъкнатият треньор и личен приятел на Патриков Росен Бонев. Симеоновградският клуб „Вълко Костов“ тъкмо бил получил официална покана от Патриков да му гостуват за 70-годишния юбилей в Бургас. Само преди дни легендарният борец и треньор обиколи Хасковско за да покани изтъкнати бизнесмени и треньори на партито си. По неофициална информация Патриков тъкмо се е връщал от Хасково, където бил на гости на местният треньор Иван Динков, на когото е кум и който поканил на юбилея си. Катастрофата станала на последната отсечка от пътя му от Хасковско към Бургас.

По данни на тамошната полиция, до инцидента се е стигнало след като бореца тръгнал да изпреварва тир, но по време на маневрата видял бързо приближаващ се автомобил в насрещното. Патриков тръгнал да се прибира в платното си, но задницата на БМВ-то му закачила предницата на тира. Джипът се завърта и излита в блатото край Металургичния комбинат. Шофьорът почива в бургаската болница от тежки черепно-мозъчни травми. Спътницата му, жена на 40 години е също с тежки наранявания, но е в стабилно състояние.

Янчо Патриков е бивш европейски шампион, треньор легенда на националния отбор по свободна борба и отбора на ЦСКА. Известен е и като личния треньор на бившия шеф на Мултигруп Илия Павлов. Едно от най-уважаваните имена в българския спорт през последните 50 години.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини