От х:

Днес в x:

Крадат мост 2 пъти, кмет - не е наш

Това е пощадения мост. Ще бъде откриван от министър идния вторник


Любимец се оказа с най-крадения мост в България, след като в рамките на само три месеца, съоръжението бе обирано два пъти. На 30-ти срещу 31-ви януари двама апаши прерязали с флекс 19 стоманени подпори от ремонтиращ се мост над река Марица. Кражбата щяла да успее, ако случаен минувач не видял в тъмното, светлината от захранваните с пропан-бутан горелки и не съобщил в полицията. Апашите, по на 20 години, били закопчани.

Двама други доста по-опитни обаче успели да извършат кражба.
Любимчани по на 40 и 33 години първо демонтирали 340 кг метални парапети, а по-късно ги изнесли. За тяхно нещастие полицията им влязла в дирите и вчера ги закопчала с част от откраднатото.

Най-краденият мост е в посока каменната кариера край Любимец и се стопанисва от хасковско ЕООД. „Не е наш“ с нескрито облекчение въздъхна кметът Анастас Анастасов при новината за кражбата. Точно до града му се ремонтира друг мост, който свързва градчето с новопостроената АМ „Марица“. Заради ремонта от месеци наред местните жители заобикалят десетки километри на път за Хасково или Свиленград. Съоръжението вече е почти готово и ще бъде откривано от министър идния вторник. За щастие на кмета, апашите пощадили неговия мост и няма да отложат височайшата визита.

За прерязване на лентата и лисването на бакърчето е поканен министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини