От х:

Днес в x:

Писаха второ „6“ на Близнаков за 2 месеца, преизбраха го за още 3 г

След бунтовете от миналата година при опита му за смяна, сега Близнаков получава само одобрението на министъра си

Ако има нещо в изобилие в МБАЛ-Хасково през тази година, това са общи събрания на акционерите. 2-ро такова за последните два месеца бе свикано днес в областната болница със същата тема - утвърждаване състава на борда на директорите и бистрене на бъдещето на лечебното заведение. Подобно на събранието от 12-ти март и днешното утвърди същия управленски орган, но за разлика от мартенското, не промени капитала на акционерното дружество. Той си остава с 81.7 % държавен дял, останалото е на общините в региона.

Любопитното е, че министър Таня Андреева, която през юни 2013-та направи мощен опит да смени изпълнителният директор д-р Славчо Близнаков, му пише вече втори „отличен“ през тази година. Нейният емисар Ваня Величкова донесе добрата оценка за работата на болницата и постигнатите от нея резултати за 2013-та, както и одобрение за програмата за развитие през 2014-та година. Д-р Славчо Близнаков е преизбран за още един мандат от 3 години начело на МБАЛ, макар мандатът да може да бъде прекратен от принципала на всяко от ежегодните отчетно-изборни събрания на болницата.

Заедно с изпълнителния директор на поста си като шеф на борда на директорите остава д-р Валерий Митрев, а като редови член-д-р Тодор Пандов.

Освен с административна, болницата може да се похвали и с финансова стабилизация. Задържаните от Касата 300 хиляди към бюджета на февруари и 400 хиляди от бюджета за март вече са изплатени. За получаване остава малък остатък от заработеното за април, който вероятно ще бъде изплатен след проверка на Здравната каса. Съгласно влезлите в сила промени в закона от 1-ви април, всяка сума над прогнозните месечни бюджети на лечебните заведения се подлагат на задължителна проверка от финансиращия орган.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини