От х:

Днес в x:

Маслиново ще бъде в джаза

снимка: в-к "Нов живот"

Тази събота село Маслиново няма да е същото. Ще излезе от всекидневната си дрямка и ще се превърне в джазсцена.

Няколко файтона музиканти от Хасково, Кърджали и Пловдив се готвят за третото издание на Maslinovo jazz fest.

Селският елитарен форум е посветен на Световния ден на джаза, който се отбелязва на 30 април. Идеята за феста е на архитект Станислав Луков. Първото издание е през 2012  година. Започнал като на шега и между приятели, с третото си поредно издание маслиновският фестивал вече дава заявка за трайно присъствие в музикалния календар.

Мястото на Maslinovo jazzfest е също толкова колоритно, колкото и участниците в него. Сцената е под открито небе, на поляната край култовия рибен ресторант.

„Диана Младенова проект“ е пловдивското участие във феста. В него вокал е Дияна Младенова, Иван Гърбачев участва на пианото, Венелин Георгиев е със саксофона, на барабаните - Кристиан Желев, а контрабасистът Христо Минчев участва в проекта с баскитара.

 

Пловдивчани ще се готвят до дупка за Маслиново, репетициите им са до късно тази вечер. Музикантите от града под тепетата ще представят джазови стандарти, но ще има и латино, боса нова, както и поп.

Хасковският отговор в джаз заигравката ще дойде от „Ес кей“ в състав Николай Скерлев, Ленко Драганов, Данаил Петков, Иван Иванов-Бийтълса, Илия Тенев и Ицо.

Бенд ще има и от Кърджали, а хасковско-димитровградския джазгуру Димитър Русев -Мутата води Акустично джаз трио от Димитровград с гост-вокали Мария Арнаудова и Надя Тончева.

Всички ще са в джаза от 16 часа. На 10 май.

 

 

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини