От х:

Днес в x:

Метафорично и феерично участие на WinDoo в Хасково

Изображение 1 от 6
    Магията на фолклора , пречупена през модерното звучене в съзвучието на инструменти, на пръв поглед отхвърлящи се-арменски дудук, пиано, цигулка, ситар, хенгдръма, на отпускащата мистика, която те въвлича в друг неизмерим свят. Това усещане предадоха на своята публика и взеха от нея огъня от сърцето й музикантите от WinDoo. 
    Веднага след участието си  в 11-то издание на Младежкия джаз фестивал в Димитровград,  снощи формацията, изградена от музиканти експериментатори гостува и в джаз клуб „Ралица“ в Хасково.
    Веселин Митев, когото познаваме от „Исихия“/вокал, кавал, гайда,  арменски дудук/, основателят на група "Оратница"- Петър Йорданов-Бъни перкусии,  хенг дръм  и  Константин Кучев /вокал, цигулка, ситар , пресъздадоха невероятна атмосфера. 
    В типичния си стил на импровизация Косьо накара публиката да запее с него и на момента да подрежда текста. 
    И от тази симбиоза между публика и творците остана да звучи посланието „Ти си гора. Всеки е една гора.“
    Вдъхновена от музиката и потопила се изцяло в атмосферата по време на изпълненията, младата художничка и сценографка Луиза Китар преля към белия лист своята емоция. А картината си подари на музикантите.
    WinDoo гостуваха в Димитровград и Хасково по покана на Димитър Русев-Мутата. „Благодарим, на Митко, че в една и съща вечер, в много близко време, имахме възможността да изживеем две коренно различни емоции.“, обърнаха се на финала в клуб "Ралица" музикантите към домакина си.
     
    Красимира Славова
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини