От х:

Днес в x:

“Джаз на път“ на Дейвид Дауър трио мина през Хасково

Изображение 1 от 6

    С късче джазово настроение зареди хасковската публика снощи Дейвид Дауър трио /David Dawer trio/. В клуб “Ралица“ музикантите от австралийско-английския проект представиха своите интерпретации на популярни мелодии в приятна стилистична колаборация. Пианистът Дейвид Дауър, барабанистът Мат Фишър и басистът Люк Фоулър са от края на юли в България с второто си турне тук “Джаз на път“.

    Те гостуваха в Хасково по покана на Димитър Русев, ден преди това свириха и в Димитровград на Централната градска алея, записаха и участия в популярни клубове в София и Пловдив.

    Приятно впечатление направи снощи обръщението на Дейвид Дауър, който при откриването на концерта, поздрави публиката и представи групата на български.

    Сред публиката снощи в хасковския клуб беше и младата контрабасистка Изабела Добрев, която е родена в Сан Франциско, но родът й е от Хасково. Изабела в момента е в родния град на баща си за лятото и снощи с удоволствие се включи с триото.

    След Хасково Дейвид Дауър трио продължават тура си в Созопол, а следващата седмица са в програмата и на джаз фестивала в Банско.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини