От х:

Днес в x:

Хасковска рота превзема американска база в Германия

Наши пак ще се обучават с янки в Немско


Рота от кенанското поделение 52 740 ще „превземе“ американската база Хохенфелс от идния понеделник. Майският поход на хасковската армия започва от 11-ти и продължава до 31-ви май, като през това време 130 военни под командата на кап. Георги Томов ще тренират маневри по обезвреждане на терористи под командването на самите янки. Патрньори ще им бъдат щатска морска пехота и елитни контингенти от други натовски съюзници. Нашият обаче ще бъде един от най-големите.

В предишните три командировки до Хохенфелц, хасковските армейци не надвишаваха взвод. Горе-долу толкова бяха и контингентите от другите държави. Най-многобройните достигаха до няколко бойно-вързани групи. Това е нова по вид организация на армейски формирования, които включват части от различни родове войски за изпълнение на конкретни задачи. Числеността им обаче е доста по малка от тази на стандартните бойни единици. Подобна организация е още нова за България и се оттренира именно на такива задгранични лагери, коментираха местни военни дни преди заминаването си. Освен Томов, другият старши офицер ще е началник-щаба кап. Георги Черкезов. На мартенската визита в Немско водач бе самия батальонен командир подп. Николай Александров.

Съвместните учения на хасковлиите с янките ще продължат до октомври, когато на полигона в Корен ще се проведат генералните маневри, след които целия кенански батальон ще бъде обявен за боеспособен за задгранични операции. Досега такъв сертификат имаше само 1 рота.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини