От х:

Днес в x:

Наши кукли отпътуваха за театрален фест в Румъния

Два детски спектакъла на Хасковския театър участват на фестивала в румънския град Сибиу в рамките на Европейски театрални дни на кукленото изкуство.

Балкански пътешественик” и „Как се лекува лъвски страх” са детските спектакли, които днес и утре ще бъдат представени пред румънската публика.

Ролите се изпълняват от Силвия Предова и Янко Митев. Режисурата на „Балкански пътешественик” и на „Как се лекува лъвски страх” е на Съби Събев, а музиката е на доц. Веселин Койчев. Трансилванският град, който през 2007 г. беше избран за културна столица на Европа, е домакин на дните, които се провеждат в театър „Гонг” за седма поредна година. Представените спектакли не се оценяват от професионално жури, а от публиката чрез попълване на анкетни карти. Фестът продължава до 9 май – Денят на Европа.

Въпреки, че преди две години „Балкански пътешественик” вече е участвал във форума, по изришното желание на домакините спектакълът се е включил и програмата тази година.

Пиесата,чиито автор е Янко Митев, е реализирана с конкурс на Националния център за театър през 2004 г и е носител на различни български и международни награди.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини