От х:

Днес в x:

Общината върна Атон на МВР, за граждани – забранено

Улила Атон отново е запазена за полицията


Община Хасково се смили и върна улица Атон в отсечката между бул. „България“ и „Цар Калоян“ на нуждите на хасковското МВР. От 2 седмици улицата е затворена за МПС-та и от двете страни, като под знак В2 се кипри табелата, че това не важи за служители на МВР, ДАНС и прокуратурата. За тях мястото е предвидено за паркинг. Безплатен. Единственото изключение е за 4-ма живeeщи в отсечката от 50-тина метра. За останалите граждани този периметър е табу.

Това положение не е ново за Атон. То бе валидно до 2012 година, само че улицата бе затапена с бариера от едната страна и саксии с цветя от другата. През първото полугодие на 2012-та обаче полиция и кмет се захапаха в стил „На ти си куклите, дай си ми парцалките“. Кметът пожела да разследва вилата на МВР на Кенана, но съдът я засекрети. От общината пък обявиха затварянето на „Атон“ за незаконно и изискаха премахването на забранителни знаци, бариера и саксии. Петьо Петров и Георги Иванов си говориха чрез медиите и заплашваха от пресконференции. Кметът дори заплаши, че ще поиска от вътрешният министър Цветанов да накаже подчинения си. Дали заради това, но полицията клекна и освободи улицата.

Тази година кметът е същия, но началникът на полицията не е. Петьо Петров е шеф в Смолян /или поне за там го гласяха/, а на неговото място е Ангел Цанков. Той явно е убедил транспортната комисия на общината за нуждата от паркинг за редовите полицаи. Или за техните редови началници.

Г. Христов

Само ченгета могат да влизат с коли, останалите-на два крака

Улицата става паркинг, но само за служители
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини