От х:

Днес в x:

МОН разреши 24-майски шествия на абитуриентите

Зрелостниците ще могат да направят шествията си по места на 24 май, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).

Решението за шествията бе взето на срещата, инициирана от образователния министър проф. Анелия Клисарова, между МОН, МВР, Централната избирателна комисия (ЦИК) и на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

"Свободен достъп до дворовете на училищата ще има до 13,00 ч. на 24 май. На 25 май заради предстоящите избори за Европарламент няма да има достъп, тъй като в сградите ще бъдат разположени избирателни секции", посочват от МОН. За шествията обаче трябва да съгласуват маршрутите, както и алтернативни места, където могат да се събират абитуриенти и техните близки на 24 и 25 май от местната власт, структурите на МВР и училищните директори,

Кметовете, които са присъствали на срещата са настояли МОН да изпрати писмо чрез регионалните инспекторати по образование до директорите на училищата, за да се осигури постоянната им координация с общините.

Миналата година в Хасковски регион ученически шествия за празника имаше в Димитровград и Харманли.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини