От х:

Днес в x:

Командирът на полигона в Корен е един от загиналите в зверска катастрофа на „Тракия“

Подп. Първанов на полигона в Корен

Подполковник Анатолий Първанов, командир на полигона в Корен, е един от двамата загинали в зверската верижна катастрофа тази сутрин на АМ "Тракия". Зловещият инцидент се разигра на километър 135-ти, малко след разклона за Карлово, а военният е пътувал към Бургас. Той не е успял да намали скоростта на своето Рено и се е забил отзад в тир, който рязко намалил заради друга катастрофа, случила се минути преди това. В нея загинала жена. Още 15 са ранени.

Подполковник Първанов не е родом от Хасковско, назначен е в Корен през декември 2012-та година. Преди това е служил в 5-та механизирана бригада в Казанлък. В трудовата му биография личат назначения в гранични войски, елховския полк и Школата за запасни офицери-Плевен. Мотострелковак. В Корен замества дългогодишния командир подполковник Бонев, след който се изреждат като вр.и.д. сегашният му заместник майор Радостин Маринов и Славчо Колев - сега във Военно окръжие Хасково. Въпреки редовните военни учения на хасковското поделение в Корен, Първанов е слабо познат сред колегите си. Описват го като широко скроен човек.

Причините за катастрофата, при която подп. Първанов губи живота си, остават неизяснени. В момента Министерството на отбраната подготвя съболезнователен адрес до близките на загиналия.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини