От х:

Днес в x:

Данъчните работят извънредно до края на кампанията си


Данъчните ще работят извънредно до края на кампанията за прием на годишните данъчни декларации - 30-ти април, когато изтича срокът за физическите лица. С удължено работно време ще са експертите от информационния център на Агенцията. Всеки работен ден от 8.30 до 18.30 ч,на телефон 0700 18 700, гражданите и представителите на фирмите могат да получат съвет за декларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски. Избирайки номера, клиентите на НАП могат да ползват и автоматичните услуги, които не изисква разговор с оператор и са достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, а именно проверка на здравен статус, справка за регистрация по ДДС и др. Обаждането към телефон 0700 18 700 е на цената на стандартен разговор в зависимост от съответния абонаментен план.

По традиция в края на кампанията на извънредно работно време минават и гишетата в данъчните администрации, особено ако напливът на клиенти надхвърля капацитета за обработването им.

С подобен наплив на данъкоплатци, днес приключи крайния срок за деклариране на корпоративния данък на фирмите. Средно по 500 юридически лица на ден подаваха през последната седмица своите отчети в офиса на НАП - Хасково. Така, в заключителните дни на март, броят на деклариралите се фирми скочи от 5 500 на 8350 на брой.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини