От х:

Днес в x:

Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица, напомнят от офиса на НАП в Хасково. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, които са посочили съответно в годишната декларация за облагане доходите на физическите лица и декларацията за облагане с корпоративни данъци на юридическите.

Това, уточняват от НАП, става с подаването на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. Физическите лица могат да направят корекции в периода 30 април – 30 септември. За юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, този срок започва от 30 юни и продължава също до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код на НАП или с електронен подпис.

Данъчните съобщиха и че нараства броят на търсещите консултация данъкоплатци.

600 000 запитвания са приели експертите от НАП от началото на годината досега по телефон и с имейл чрез Информационния център на Агенцията. Това е с 20% повече отколкото през миналата година, отбелязват от НАП и отчитат, че повишеният интерес на гражданите и фирмите е свързан с възможността бързо и без необходимост от лично посещение да намерят отговор на въпроса си, само с позвъняване или по електронна поща.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини