От х:

Днес в x:

Бившият зам.-кмет Татяна Димитрова бори дрогата в Хасково

Татяна Димитрова (в средата) ще бори дрогата в Хасково

Бившият зам.-кмет на Хасково Татяна Димитрова бори дрогата в областния град. Тя е оглавила Обществения съвет за борба с наркотичните вещества (ОБСНВ) към Младежкия център. Димитрова поела Съвета от този месец, уточни пресаташето на Младежкия център Даниела Стоянова.

Татяна Димитрова бе заместник-кмет на община Хасково от 2004-а до март 2010 година, когато изненадващо напусна. В нейния ресор бяха културата, образованието, младежките дейности. За изненадващото й напускане на общината не бяха дадени обяснения, стана ясно само, че е по нейна молба. Оттогава бившата заместничка на градоначалника се появяваше рядко в Хасково.

До март тази година, когато е поела Съвета за борба с наркотиците, който е базиран в Младежкия център. Днес Татяна Димитрова бе сред гостите на среща по проект „Младежи без граници: добри практики в управлението на младежки центрове и работа с младежи в риск”.

Хасковлиите-участници в проекта са били на посещение във Флоренция, където са се срещнали с представители на младежки центрове. След гостуването си нашенци смятат да използват и някои други техни идеи, обясни директорът на Младежкия център в Хасково Елена Шопова.

Идеите за дейностите в центровете във Флоренция идват от самите младежи, например за изграждане на алеи, облагородяване на природната среда, за помагане на по-малки ученици и други.

Срещата завърши с представяне на спектакъла „Тийнеджърски истории”, който третира проблемите на младежите в риск. Форум театърът приключи с дискусия между публика, актьори и доброволци от ПИЦНВ – Хасково за причини, последствия и начини за преодоляване на зависимостите.

В срещата участие взеха местните партньори по проекта – Сдружение „Таланти” – Хасково и ОП „Младежки център” – Хасково, както и представител на фондация С.Е.Г.А. – София, и президента на италианския партньор - „Европейска академия във Флоренция“ Донатела Сантусуолосо.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини