От х:

Днес в x:

Държавата събра 8 хасковски милиона за 3 седмици

8 млн.лв. са платили хасковлии по новите 4 сметки на НАП за периода от 1-ви до 21-ви март, след като в началото на месеца бе закрита единната сметка и започнаха да функционират отделни сметки за данъци и осигуровки. Основната част от приходите са от данък/предимно корпоративен/ - 4 млн. лв, общо 3.5 млн са социалните и здравните осигуровки, а остатъкът от 500 хиляди лева са пари по допълнително задължително пенсионно осигуряване.
Срокът за подаване на корпоративни декларации и плащане на дължимия по тях данък печалба изтича на 31 март, припомнят данъчните. До момента в офиса в Хасково са подадени близо 6 000 формуляра, като до края на кампанията за фирмите се очакват още 2 000.

Ако не ви се виси по опашки, плащанията за данъци и осигурителни вноски могат да се правят и чрез онлайн системата на Агенцията, предлагат алтернатива от НАП. Необходима е само дебитна или кредитна карта и регистрация в платформата Еpay. Софтуерът елиминира риска от технически грешки и неточности при попълването на платежни нареждания, като въвежда автоматично банковите сметки и кодовете за вид плащане.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини